E-mailprocedure : Verzoek lid Van Weyenberg schriftelijk overleg resultaten banenafspraak

De vergadering is geweest

17 augustus 2015
10:00 uur
Geachte (plv.) leden van de commissie SZW,
 
Zie onderstaand  verzoek van het lid Van Weyenberg om naar aanleiding van de uitzending van Nieuwsuur van gisteravond een schriftelijk overleg te voeren met de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de brief d.d. 3 juli 2015 inzake ‘Resultaten eerste tussentijdse meting banenafspraak’ (29544-640), met het verzoek de antwoorden uiterlijk 31 augustus te ontvangen.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk op maandag 17 augustus 2015 om 10.00 uur  te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*. Indien de commissie kan instemmen met het verzoek van het lid Van Weyenberg zal de inbrengtermijn worden vastgesteld op dinsdag 18 augustus om 14.00 uur.
 
 
Met vriendelijke groet,
---------------------------------------------------------------------------
Harmanda Post,
Plv. Griffier
Griffier van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
 
 
Van: Oosterhuis, H.
Verzonden: woensdag 12 augustus 2015 22:42
Aan: Commissie SZW
CC: Weyenberg van S.; Werf van der H.
Onderwerp: Voorstel schriftelijk overleg resultaten banenafspraak
 
Beste griffie,
 
Namens Steven van Weyenberg wil ik voorstellen om naar aanleiding van de uitzending van Nieuwsuur van hedenavond op korte termijn (inbreng bijv. vrijdagmiddag of maandag) een schriftelijk overleg te voeren over de brief ‘Resultaten eerste tussentijdse meting banenafspraak’ (29544-640), met het verzoek de antwoorden uiterlijk 31 augustus te ontvangen. Zouden jullie dit voorstel per e-mailprocedure aan de commissie willen voorleggen?
 
Vriendelijke groet,
Henk-Jan Oosterhuis
 
--
Henk-Jan Oosterhuis
D66 Tweede Kamerfractie
Beleidsmedewerker Financiën, Arbeidsmarkt en arbeidsongeschiktheid
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek lid Van Weyenberg schriftelijk overleg resultaten banenafspraak

    Te behandelen:

    Loading data