E-mailprocedure : Voorstel van het lid Heerma (CDA) om regering te verzoeken om openbaarmaking van het IMF-rapport over Griekenland en een appreciatie van de regering

De vergadering is geweest

15 juli 2015
9:00 uur
Commissie: Financiƫn
Van: Commissie Financien
Verzonden: dinsdag 14 juli 2015 18:21
Aan: GC-Commissie-FIN; GC-Commissie-EU
Onderwerp: SPOED! E-mailprocedure - Verzoek om openbaarmaking rapport IMF en een appreciatie van de regering te ontvangen vóór het AO Ontwikkelingen Griekenland a.s. donderdag
Urgentie: Hoog
 
Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën
I.a.a. de leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
 
Geachte leden,
 
De heer Heerma (CDA) stelt voor om vóór het algemeen overleg donderdag 16 juli 2015 het IMF-rapport over Griekenland waar vandaag in de media over wordt gesproken openbaar te maken en met de commissie te delen. Tevens stelt de heer Heerma voor om de regering te verzoeken het rapport van een appreciatie te voorzien en deze eveneens voorafgaand aan het algemeen overleg aan de Kamer te doen toekomen.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk op woensdag 15 juli 2015 om 09.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
 
Met vriendelijke groet,
 
Vincent van den Eeden
Adjunct-griffier van de vaste commissie voor Financiën
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.

Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
----
 
-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Heerma, Pieter
Verzonden: dinsdag 14 juli 2015 17:57
Aan: Commissie Financien; Berck R.F.
Onderwerp: IMF rapport Griekenland
 
Beste René,
 
Via de commissie wil ik aan de regering vragen om het IMF-rapport over Griekenland, waar vandaag in de media over wordt gesproken (via Reuters), openbaar te maken en met de commissie te delen. Wij zouden het graag voor het AO van donderdag ontvangen, inclusief een appreciatie van de regering.
 
Met vriendelijke groet,
 
Pieter Heerma
CDA fractie
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel van het lid Heerma (CDA) om de regering te verzoeken om openbaarmaking van het IMF-rapport over Griekenland en een appreciatie van de regering

    Te behandelen:

    Loading data