E-mailprocedure : Voorstel behandeling aantal Materieelbrieven

De vergadering is geweest

12 juni 2015
12:00 uur
Commissie: Defensie
Beste (plv.) leden van de vaste commissie voor Defensie,
 
Namens uw voorzitter leg ik u het volgende voor.
 
Sinds de laatste procedurevergadering op 4 juni jl. is een aantal brieven ontvangen over Defensie Materieel. Drie daarvan betreft onderwerpen die reeds op het algemeen overleg Materieel Defensie op 17 juni 2015 geagendeerd staan. Die brieven,  de twee brieven met antwoorden op de feitelijke vragen over de pantservoertuigen en de nadere brief van vandaag over het patiëntenvervoer Friese Waddeneilanden, worden daarom zoals gebruikelijk toegevoegd aan de agenda van het AO.
 
Er is ook een tweetal andere brieven ontvangen. Het gaat om de onderstaande brieven:
 
  • Brief van de minister van Defensie van 4 juni 2015 over Project Obsolescence Prevention Program PC-7 (27830, nr. 153);
  • Brief van de minister van Defensie van 11 juni 2015 over Visie op de toekomst van de onderzeedienst (2015Z10903);
Mede op (ambtelijk) verzoek van Defensie (i.v.m. tempo proces) wordt u voorgesteld de eerste brief te agenderen voor het AO. Bij de tweede brief wordt voorgesteld deze niet te behandelen in het AO en in de eerstvolgende procedurevergadering op 18 juni 2015 de behandeling te bepalen.
 
Graag verzoek u om uiterlijk vrijdag 12 juni 2015 om 12:00 uur aan te geven of u met bovenstaande twee voorstellen kunt instemmen (graag een “allen beantwoorden” op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van deze emailprocedure*.
 
Met vriendelijke groet,
Gerald van Leiden
Griffier vaste commissie voor Defensie

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Project Obsolescence Prevention Program PC-7

    Te behandelen:

    Loading data
  2. 2

    Visie op de toekomst van de onderzeedienst

    Te behandelen:

    Loading data