E-mailprocedure : Verzoek van het lid Bergkamp om brief minister OCW inzake verschuiving budget binnen cultuurbegroting

De vergadering is geweest

11 juni 2015
10:00 uur
Geachte woordvoerders cultuur,
Zie onderstaand verzoek van het lid Bergkamp om brief van minister OCW te vragen inzake verschuiving budget binnen cultuurbegroting:
Beste griffie,
De minister heeft in haar brief ‘Ruimte voor cultuur - Uitgangspunten cultuurbeleid 2017-2020’ laten weten dat een bedrag van 18,6 miljoen euro voor de komende basisinfrastructuur kan worden vrijgespeeld door ‘herprioritering en kasschuiven in vorige jaren’. Dit betreffen voornamelijk een in het verleden gemaakte meerjarige reservering voor bestuurlijk overleg, een deel van de middelen voor het tijdelijke programma ondernemerschap 2013-2017 en een deel van de middelen voor de uitvoering van het programma Visie Erfgoed en Ruimte.
Er wordt echter niet duidelijk hoe groot de bedragen zijn die uit deze programma’s worden vrijgespeeld en uit welke andere posten geld is vrijgespeeld.
Vera Bergkamp zou dan ook voorafgaand aan het debat op 25 mei over het nieuwe cultuurbeleid een aanvullende brief van de minister ontvangen, waarin nader gespecificeerd wordt waar deze 18,6 miljoen vandaan komt. Zou u dit verzoek aan de commissie willen voorleggen?

Ik verzoek u mij vóór morgen 10.00 uur te laten weten of u met het voorstel van mevrouw Bergkamp kunt instemmen.
Eveline de Kler
(griffier cie OCW)

Besluit: het verzoek wordt gehonoreerd. De volgende fracties hebben gereageerd en ingestemd met het verzoek: VVD, PvdA, SP, CDA, D66, GL, CU, SGP, Klein.

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Bergkamp om brief van minister OCW te vragen inzake verschuiving budget binnen cultuurbegroting.

    Te behandelen:

    Loading data