E-mailprocedure : Verzoek Omtzigt c.s. om een brief over de handelwijze van de NS bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in de provincie Limburg

De vergadering is geweest

4 juni 2015
14:00 uur
Commissie: Financiën
Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën
I.a.a. de leden van de vaste commissie voor I&M
 
De heer Omtzigt c.s. stelt voor om de minister van Financiën om een brief te verzoeken over de handelwijze van de NS bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in de provincie Limburg (zie verder onderstaand e-mailbericht).
 
Ik verzoek u mij uiterlijk vandaag, donderdag 4 juni 2015, om 14.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
René Berck
Griffier van de vaste commissie voor Financiën

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
--------------------------------------------------------------------------------
Van: Omtzigt P.H.
Verzonden: woensdag 3 juni 2015 22:28
Aan: Berck R.F.
CC: Veldhoven van – Van der Meer; Koolmees W.; Helvert van M.
Onderwerp: verzoek email procedure
 
Geachte heer Berck,
 
Graag zouden wij een verzoek aan u willen voorleggen.
De gepresenteerde feiten in het ACM-Rapport over de handelwijze van de NS bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in de provincie Limburg zijn zeer ernstig.
Het rapport toont aan dat de NS-top op de hoogte was van juridische overtredingen en dat de NS-top heeft getracht de bekendmaking hiervan te frustreren.
Daarom zouden we via de commissie Financiën de minister willen verzoeken om als aandeelhouder in gesprek te gaan met de directie van de NS en vóór het plenaire debat over de NS zijn bevindingen over de wetsovertredingen en de gevolgen die hij daaraan verbindt, terug te koppelen aan de Kamer.

Vriendelijke groet,
 
Pieter Omtzigt
Wouter Koolmees
Stientje van Veldhoven
Martijn van Helvert

Bijlagen

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek Omtzigt c.s. om een brief over de handelwijze van de NS bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in de provincie Limburg

    Te behandelen:

    Loading data