E-mailprocedure : Annuleren algemeen overleg chroomhoudende verf i.v.m. plenair debat

De vergadering is geweest

29 mei 2015
16:00 uur
Commissie: Defensie
Beste (plv.) leden van de vaste commissie voor Defensie,
 
Namens uw voorzitter kan ik u melden dat is vernomen dat het plenaire debat chroomhoudende verf wordt ingepland op woensdag 3 juni 2015.
Namens uw voorzitter stel ik u daarom voor om het algemeen overleg over het zelfde onderwerp op 2 juni te laten vervallen. De brief die op de agenda van het algemeen overleg stond, wordt nu geagendeerd voor het plenair debat. Er circuleerde onder een aantal van u al om een andere reden een voorstel van het lid Van Dijk om het algemeen overleg van 2 juni te verplaatsen. Dat voorstel wordt nu dus ingehaald door de plenaire agenda.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk vandaag 16.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een “allen beantwoorden” op dit e-mailbericht).
Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van deze emailprocedure*.
 
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 

 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    E-mailprocedure voorstel uitstel AO chroomhoudende verf