E-mailprocedure : Voorstel van de heer Klein voor extra genodigde rondetafelgesprek “Keuzes voor een beter belastingstelsel”

De vergadering is geweest

20 maart 2015
14:00 uur
Commissie: Financiën
Van: Commissie Financien
Verzonden: donderdag 19 maart 2015 17:39
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: E-mailprocedure - Voorstel van de heer Klein voor extra genodigde rondetafelgesprek “Keuzes voor een beter belastingstelsel”
 
Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën
 
De heer Klein stelt voor om voor het rondetafelgesprek “Keuzes voor een beter belastingstelsel” ook van een vertegenwoordiger van Detailhandel Nederland uit te nodigen (zie verder onderstaand e-mailbericht). Het rondetafelgesprek is gepland op woensdag 25 maart 2015 van 10.00 – 14.00 uur.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk op vrijdag 20 maart 2015 om 14.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
René Berck
Griffier van de vaste commissie voor Financiën 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Van: Hamelink, M.
Verzonden: donderdag 19 maart 2015 17:04
Aan: Berck R.F.
Onderwerp: Verzoek genodigde RTG Herziening Belastingstelsel
 
Beste René,
 
Norbert Klein zou graag het verzoek doen om Sander van Golberdinge van detailhandel Nederland ook uit te nodigen bij de ronde tafel op 25 maart. Naast ONL, VNO, CNV en FNV zou dit een waardevolle aanvulling zijn om ook vanuit het perspectief van de detailhandel eea te bezien.
 
Groet, Mirjam Hamelink
 
Mirjam Hamelink
Ambtelijk secretaris/ Beleidsmedewerker
Tweede Kamerfractie Klein
www.fractieklein.nl
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel van de heer Klein voor extra genodigde rondetafelgesprek “Keuzes voor een beter belastingstelsel”

    Te behandelen:

    Loading data