E-mailprocedure : Voorstel Klaver (GroenLinks) verzoek brief belastingontwijking Nederlandse bedrijven

De vergadering is geweest

16 maart 2015
12:00 uur
Commissie: Financiƫn
Van: Commissie Financien
Verzonden: vrijdag 13 maart 2015 9:50
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: E-mailprocedure - Voorstel Klaver (GroenLinks) verzoek brief belastingontwijking Nederlandse bedrijven

Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën

In de procedurevergadering van 11 maart 2015 is gesproken over het voorstel van de heer Klaver (GroenLinks) om de staatssecretaris van Financiën een brief te verzoeken met een reactie op de berichtgeving op nu.nl en de uitzending van Zembla van woensdagavond 11 maart 2015 dat vele Nederlandse bedrijven zoals Philips en ASML belasting ontwijken via België, en Nederland hierdoor naar schatting 250 miljoen aan belasting misloopt. http://www.nu.nl/beurs/4008405/asml-ontwijkt-via-belgie-belasting.html

In de procedurevergadering is besloten eerst de uitzending van Zembla af te wachten. De heer Klaver legt nu via een e-mailprocedure zijn voorstel opnieuw aan u voor.

Ik verzoek u mij uiterlijk op maandag 16 maart 2015 om 12.00 uur te laten weten of u met het voorstel van de heer Klaver kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.

René Berck
Griffier van de vaste commissie voor Financiën


*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.

Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel Klaver (GroenLinks) verzoek brief belastingontwijking Nederlandse bedrijven

    Te behandelen:

    Loading data