Procedurevergadering : Procedurevergadering

De vergadering is geweest

2 april 2015
10:00 - 10:30 uur
Locatie: Aletta Jacobszaal
Commissie: commissie voor de Rijksuitgaven
De procedurevergadering is ingekort tot 10.30 uur i.v.m. aansluitend geplande vergadering van de werkgroep benoeming vacature collegelid Algemene Rekenkamer.

Bijlagen

Deelnemers

  • Voorzitter
    M.G.J. Harbers (VVD)
  • A. (Aukje) de Vries (VVD)
  • V.A. Groot (PvdA)
  • H.G.J. Bruins Slot (CDA)
  • W. Koolmees (D66)

Agendapunten

  1. 1

    Brief bij webpublicatie ‘Belastinguitgaven en milieueffecten’

    Te behandelen:

    Loading data
  2. 2

    E-mailprocedures van commissies zijn sinds kort direct zichtbaar op www.tweedekamer.nl

    Besluit: Ter informatie, opdat leden zich hiervan bewust zijn als zij teksten aanbieden voor een e-mailprocedure.
    Noot: De e-mailprocedures hebben een reglementaire basis gekregen. Door een aanpassing in Parlis worden de via een emailprocedure gedane voorstellen en genomen besluiten direct openbaar op de website. Dit gebeurt op een vergelijkbare manier als bij reguliere procedurevergaderingen.
    De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
       4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
    Dit betekent dat bij een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

     
  3. 3

    Ter informatie. Recent van de Algemene Rekenkamer ontvangen brieven/rapporten en reacties daarop van het kabinet, waarvoor het voortouw bij een andere Kamercommissie is belegd.

    - Brief bij webpublicatie ‘Belastinguitgaven en milieueffecten’ 2015Z04924 (FIN). De vaste commissie voor Financiën heeft in haar procedurevergadering op 25 maart 2015 besloten het voortouw bij deze brief - voor zover het horizontale aspecten voor de Rijksbegroting betreft - terug te geven aan de commissie voor de Rijksuitgaven (zie ook agendapunt 4).
    - Brief Herziening belastingstelsel’ 2015Z04922 (FIN)
  4. 4

    Ter informatie. Recent van de Europese Rekenkamer ontvangen brieven/rapporten en reacties daarop van het kabinet, waarvoor het voortouw bij een andere Kamercommissie is belegd.

    Brief 'Aanbieding speciaal verslag 'Knelpunten in rivieren en kanalen belemmeren verschuiving van vrachtvervoer over de weg naar de binnenvaart' van de Europese Rekenkamer' 2015Z04426 (I&M)
    Brief 'De EU-jongerengarantie: eerste stappen genomen maar uitvoeringsrisico’s in het verschiet’ 2015Z05544 (SZW)
  5. 5

    Aanbieding Trendrapport open data 2015

    Te behandelen:

    Loading data
  6. 6

    Aanbieding Verslag 2014 van de Algemene Rekenkamer

    Te behandelen:

    Loading data