Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Eijsink inzake het inzien van vertrouwelijke stukken Vervanging F-16

    Te behandelen:

    Loading data
  2. 2

    Request for Proposal

    Staatssecretaris verzoeken een Request for Proposal uit te sturen naar de diverse kandidaten voor de vervanging van de F-16, opdat bindende informatie over kosten van de verschillende kandidaten inzichtelijk wordt, en de antwoorden op dit Request for Proposal uiterlijk 3 april 2009 aan de Kamer te doen toekomen.

  3. 3

    Geluidsinformatie n.a.v. werkbezoek Zweden

    Staatssecretaris verzoeken zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk 19 februari as om 16.00 uur zijn reactie te geven op de volgende punten:
    • De delegatie van het werkbezoek naar Zweden heeft begrepen dat deskundigen van het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) bij terugkomst positief waren over de geluidstesten die zij hebben gedaan bij SAAB, maar dat er echter op een latere termijn is aangegeven dat er aanvullende testen nodig zijn. Waarom zijn deze aanvullende testen benodigd, en hoe staat dit in relatie tot de, in eerste instantie, positieve reactie van het NLR?
    • De delegatie heeft begrepen dat SAAB op 1 april a.s. de informatie over geluid aan u moet aanleveren. Hoe staat dit in verhouding tot de deadline van het voor 1 april door de staatssecretaris aan de Kamer toesturen van het rapport over geluid van het NLR?
    • Welke stappen (inclusief tijdschema) worden in de totstandkoming van het NLR-rapport onderscheiden?
    • Welke vragen zijn aan de verschillende fabrikanten van de verschillende kandidaten gesteld m.b.t. geluidsgegevens en zijn deze vragen voor alle kandidaten hetzelfde, en zijn dezelfde deadlines van toepassing? 
     

  4. 4

    Evaluatie Red Flag

    De Amerikaanse Ambassadeur te Den Haag verzoeken om de evaluatierapporten van de Red Flag oefeningen in 2006 in Alaska en in 2008 in Nevada, waarin ook de prestaties van de Gripen aan de orde komen aan de Kamer te sturen.