Kindervragenuur 2022

Op dinsdag 22 november 2022 organiseert de Tweede Kamer het jaarlijkse Kindervragenuur. Alle kinderen van de basisschoolgroepen 7 en 8 kunnen een vraag insturen. Bespreek in de klas welke vraag jullie aan welke minister of staatssecretaris willen stellen. Per klas mag maar één vraag worden ingezonden. Als jullie meer vragen hebben bedacht, kies dan met z’n allen wat de beste vraag is en stuur deze in. Een vraag insturen kan tot en met 28 september a.s.


Impressie van het Kindervragenuur in de plenaire zaal.

De vijf winnende schoolklassen nemen op dinsdag 22 november plaats in de plenaire zaal waar zij hun vraag stellen. De betreffende bewindspersonen zijn aanwezig om hun vragen te beantwoorden. In de ochtend bereiden de vragenstellers zich voor op het Kindervragenuur. Het Kindervragenuur wordt voorgezeten door Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp. 

Traditie

Op 20 november 2018 vond het eerste Kindervragenuur in de Nederlandse parlementaire geschiedenis plaats. Aanleiding was de motie van Kamerlid Rens Raemakers (D66). Hij wilde dat Nederlandse jongeren door middel van een Tweede Kamer-take-over vragen kunnen stellen aan leden van het kabinet.

Volg het live

Het Kindervragenuur is op dinsdag 22 november vanaf 12.30 uur te volgen via de livestream op deze website en via de app Debat Direct.

Naar boven