E-mailprocedure : Voorstel om het wetsvoorstel Verzamelwet SZW 2022 (35897) aan te melden voor plenaire behandeling

De vergadering is geweest

26 oktober 2021
17:00 uur
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
Hedenmiddag heeft u de Nota naar aanleiding van het verslag en de vierde Nota van wijziging ontvangen van de Verzamelwet SZW 2020 (35897).
In de procedurevergadering van uw commissie van 28 september 2021 is gesproken over het proces van behandeling van bovenstaand wetsvoorstel.
Afgesproken is om, gezien de beoogde inwerkingtredingsdatum van 1 januari 2022,  onmiddellijk na ontvangst van de Nota naar aanleiding van het Verslag een emailprocedure te starten ter bepaling of het wetsvoorstel gereed is voor plenaire behandeling.
Gaarne verneem ik uiterlijk dinsdag 26 oktober om 17.00 uur  (via een reply op deze email) of u kunt instemmen met het voorstel om het wetsvoorstel aan te melden voor plenaire behandeling.
Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van deze e-mailprocedure*.
 
Met vriendelijke groet,
Harmanda Post
Griffier commissie SZW
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20 tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel om het wetsvoorstel Verzamelwet SZW 2022 (35897) aan te melden voor plenaire behandeling

    Besluit: De volgende fracties hebben met het voorstel ingestemd: VVD, D66, CDA, SP en BBB. Van de overige fracties is geen reactie ontvangen. Dit betekent dat er een meerderheid is voor het voorstel en dat de Verzamelwet SZW 2022 (35897) aangemeld zal worden voor plenaire behandeling.
     
  2. 2

    Wijziging van enkele wetten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Verzamelwet SZW 2022) (35897)

    Te behandelen:

    Loading data