E-mailprocedure : [SPOED E-MAILPROCEDURE] Alternatief voorstel WGO Novelle BIK

De vergadering is geweest

8 december 2020
16:30 uur
Commissie: Financiën
Aan de (plv.) leden van de commissie Financiën
 
Geachte leden,
 
In reactie op de e-mailprocedure hebben de volgende fracties ingestemd met het voorstel van het lid Lodders (VVD): CDA, D66, CU. De fracties van SP en PvdA hebben aangegeven niet in te stemmen met het voorstel. De overige fracties hebben niet gereageerd. Dat betekent dat het voorstel om de novelle morgenavond (woensdag 9 december 2020) van 20.00 tot 23.00 uur te behandelen in een wetgevingsoverleg is aangenomen. Een convocatie zal spoedig worden verspreid.
 
Met vriendelijke groet,
Martijn Schukkink
Adjunct-griffier commissie Financiën
 
Van: Commissie Financiën
Verzonden: dinsdag 8 december 2020 14:42
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: [SPOED E-MAILPROCEDURE] Alternatief voorstel WGO Novelle BIK
 
Aan de (plv.) leden van de commissie Financiën
 
Geachte leden,
 
In navolging op de e-mailprocedure van eerder vandaag, stelt het lid Lodders (VVD) voor om het wetsvoorstel (novelle) Wijziging van het Belastingplan 2021 (Kamerstuk 35659) morgenavond, woensdag 9 december van 20.00 uur tot 23.00 uur, te behandelen in een wetgevingsoverleg.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk vandaag, dinsdag 8 december, om 16.30 uur te laten weten of u kunt instemmen dit voorstel (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.*
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,
Martijn Schukkink
Adjunct-griffier commissie Financiën
 
Van: Bakker, J.
Verzonden: dinsdag 8 december 2020 14:20
Aan: Commissie Financiën
Onderwerp: Alternatief voorstel WGO novelle BIK
 
Geachte Griffie,
 
Graag wil ik namens het lid Lodders (VVD) vragen of jullie in een emailprocedure een alternatief voorstel voor het een Wetgevingsoverleg novelle BIK kunnen voorleggen aan de commissie Financien. Het voorstel is om het WGO morgen (9 december) van 20 tot uiterlijk 23 uur in te plannen.
Met vriendelijke groet,
Joren Bakker
Persoonlijk medewerker Mw. H. Lodders
VVD
Tweede Kamer der Staten-Generaal

Agendapunten

  1. 1

    Novelle BIK

    Te behandelen:

    Loading data