E-mailprocedure : [SPOED E-MAILPROCEDURE] Voorstel behandeling novelle BIK (35659)

De vergadering is geweest

8 december 2020
13:30 uur
Commissie: Financiën
Van: Commissie Financiën
Verzonden: dinsdag 8 december 2020 14:00
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: [UITKOMST E-MAILPROCEDURE] Voorstel behandeling novelle BIK (35659)
 
Aan de (plv.) leden van de commissie Financiën
 
Geachte leden,
 
In reactie op de e-mailprocedure hebben de volgende fracties aangegeven te kunnen instemmen met het voorstel van het lid Van Weyenberg (D66) om de commissievoorzitter te mandateren tijdens de Regeling van Werkzaamheden van vanmiddag te verzoeken om op donderdag 10 december over het wetsvoorstel (novelle) Wijziging van het Belastingplan 2021 (Kamerstuk 35659) te stemmen: VVD, CDA, CU. De volgende fracties hebben aangegeven het voorstel niet te steunen: SP, PvdA, 50PLUS. De overige fracties hebben niet gereageerd. Dat betekent dat dit voorstel is aangenomen. Dit voorstel wordt aangemeld voor de Regeling van Werkzaamheden van heden middag.
 
In reactie op het voorstel van het lid Van Weyenberg om het wetsvoorstel op woensdagochtend 9 december van 9.00 uur tot 12.00 uur in een wetgevingsoverleg te behandelen hebben de volgende fracties hun instemming laten blijken: CDA, CU. De fracties van de SP, PvdA en 50PLUS stemmen niet in met het voorstel. De VVD-fractie laat weten vast te houden aan het eerder geopperde tijdstip van woensdagavond na 19.00 uur. Dat betekent dat het voorstel van het lid Van Weyenberg onvoldoende steun heeft gekregen en derhalve is verworpen.
 
Een alternatief voorstel voor behandeling in een wetgevingsoverleg zal spoedig in een e-mailprocedure worden voorgelegd.
 
Met vriendelijke groet,
Martijn Schukkink
Adjunct-griffier commissie Financiën

---

Aan de (plv.) leden van de commissie Financiën

 
Geachte leden,
 
Zojuist is de Nota naar aanleiding van het Verslag bij het wetsvoorstel (novelle) Wijziging van het Belastingplan 2021 (Kamerstuk 35659) bij de Kamer ingediend. Het lid Van Weyenberg (D66) stelt voor het wetsvoorstel morgenochtend, woensdag 9 december 2020 van 9.00 uur tot 12.00 uur in een wetgevingsoverleg te behandelen. Daarnaast stelt hij voor de commissievoorzitter te mandateren vandaag tijdens de Regeling van Werkzaamheden het verzoek te doen om op donderdag 10 december a.s. over het voorstel en eventuele moties te stemmen.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk vandaag, dinsdag 8 december, om 13.30 uur te laten weten of u kunt instemmen beide voorstellen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of de voorstellen zijn aangenomen.*
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,
Martijn Schukkink
Adjunct-griffier commissie Financiën

 
Van: Maassen, A.J.A. (Agnes)
Verzonden: dinsdag 8 december 2020 11:36
Aan: Tielen, J.; Schukkink, M.; Weeber, S.; Commissie Financiën
CC: Weyenberg, S. van
Onderwerp: WGO en stemmingen wijziging Belastingplan
 
Geachte voorzitter,
 
Zojuist is de Nota naar aanleiding van het Verslag ontvangen van de novelle BIK ontvangen. Namens het lid van Weyenberg stel ik voor om het WGO over de novelle BIK morgenochtend te plannen, zodat hierover op donderdag a.s. kan worden gestemd. Hiervoor kan de commissie de commissievoorzitter mandateren om de stemming vanmiddag bij de regeling van werkzaamheden aan te vragen.
 
Hartelijke groet,
Agnes Maassen
 
Sr. Beleidsmedewerker
D66
Tweede Kamer der Staten-Generaal

Agendapunten

  1. 1

    Novelle BIK

    Te behandelen:

    Loading data