E-mailprocedure : Vaststelling programma Rondetafelgesprek Wetsvoorstel 35589

De vergadering is geweest

19 oktober 2020
14:00 uur
Geachte (plv) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
In de procedurevergadering SZW d.d. 13 oktober jl. heeft de commissie besloten tot het organiseren van een rondetafelgesprek over het wetsvoorstel “Wijziging van de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen en de Ziektewet teneinde het advies van een bedrijfsarts over de belastbaarheid van de werknemer leidend te maken bij de toets op de re-integratie inspanningen door het UWV’ (35589)”. Voorts is vastgesteld dat de voorbereidingsgroep, bestaande uit de leden Gijs van Dijk (PvdA) en Tielen (VVD), een voorstel zal uitwerken met een nadere invulling van het programma en dit vervolgens via een emailprocedure ter vaststelling aan de commissie zou worden voorgelegd.
 
In de bijlage van dit mailbericht treft u aan het uitgewerkte programmavoorstel van de leden Gijs van Dijk (PvdA) en Tielen (VVD) voor organiseren van een Rondetafelgesprek over wetsvoorstel 35589.

Graag verneem ik uiterlijk maandag 19 oktober a.s. om 14.00 uur of u met het programma kunt instemmen. Spoedig daarna zal ik u informeren of het programmavoorstel is gehonoreerd/vastgesteld.
 
Mocht de commissie instemmen met het programma dan zal het Rondetafelgesprek plaatsvinden op maandag 9 november van 15.00 –  ca. 17.45 uur (onder voorbehoud van wijzigingen).
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Met vriendelijke groet,
Erwin Sjerp
adjunct griffier commissie SZW                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Vaststelling programma Rondetafelgesprek Wetsvoorstel 35589

    Besluit: De volgende fracties hebben gereageerd: D66, GroenLinks en SP. Allen steunden de opzet van het rondetafelgesprek, zoals dat door de leden Gijs van Dijk (PvdA) en Tielen (VVD) was opgesteld. De overige fracties hebben niet gereageerd.
    Dit betekent dat het programma van het rondetafelgesprek door de commissie is vastgesteld. De genodigden voor het rondetafelgesprek (ingepland op maandag 9 november 2020 van 15.00 –  ca. 17.45 uur, onder voorbehoud van wijzigingen) zullen worden benaderd. Zodra zij toegezegd hebben deel te nemen aan het rondetafelgesprek zal de convocatie worden verspreid.