E-mailprocedure : [ E-mailprocedure ] - Voorstel van het lid Leijten om een Nader verslag uit te brengen inzake wetsvoorstel 35578 (eenmalige huurverlaging)

De vergadering is geweest

8 oktober 2020
17:00 uur
Commissie: Financiën
Geachte leden,
 
Zoals mevrouw Leijten in haar bericht van zojuist heeft opgemerkt, zijn gisteren en vanochtend – na het verstrijken van de reactietermijn die was gesteld in de e-mailprocedures - nog enkele reacties op haar voorstel ontvangen.

Op haar voorstel een Nader verslag uit te brengen hebben de fracties van CDA, VVD, D66 en PvdA alsnog instemmend gereageerd. De fractie van de PVV had eerder al steun uitgesproken.
Geconcludeerd kan daarom worden dat er thans is steun van een meerderheid van de Kamer voor het uitbrengen van een Nader verslag. Het voorstel is alsnog aangenomen.
 
De termijn voor het leveren van inbreng daarvoor wordt vastgesteld op 14.00 uur, hedenmiddag.
Die inbrengtermijn is weliswaar kort, maar maakt het voor de commissiestaf nog mogelijk om het Nader verslag met uw inbreng nog voor het weekend op te maken en aan het ministerie te zenden, waarbij het verzoek zal worden gedaan de beantwoording van het Nader verslag tegelijk met de beantwoording van het afgelopen woensdag vastgestelde Verslag over dit wetsvoorstel aan de Kamer te zenden.
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën
 
Van: Leijten, R.M.
Verzonden: vrijdag 9 oktober 2020 09:46
Aan: Commissie Financiën 
CC: GC-Commissie-FIN ; GC-Commissie-BiZa 
Onderwerp: Re: [ UITKOMST E-mailprocedure ] - Voorstel van het lid Leijten om een Nader verslag uit te brengen inzake wetsvoorstel 35578 (eenmalige huurverlaging)
 
Beste griffier,
 
Is het gezien het feit dat na deze conclusie toch nog steun is gekomen van CDA, D66, PvdA en VVD, mogelijk om toch nog een Nader Verslag te plannen? Wellicht een uurtje later qua deadline door de vertraging?
 
Groet Renske Leijten 

-- 
Van: Commissie Financiën
Verzonden: donderdag 8 oktober 2020 17:43
Aan: GC-Commissie-FIN
CC: GC-Commissie-BiZa ; Commissie Financiën
Onderwerp: [ UITKOMST E-mailprocedure ] - Voorstel van het lid Leijten om een Nader verslag uit te brengen inzake wetsvoorstel 35578 (eenmalige huurverlaging)
 
Geachte leden,
 
Op het voorstel van mevrouw Leijten (SP) is een instemmende reactie van de PVV ontvangen.
De overige fracties hebben niet gereageerd.
 
Het voorstel is niet aangenomen.
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën

--
Van:
 Commissie Financiën 
Verzonden: donderdag 8 oktober 2020 13:39
Aan: GC-Commissie-FIN 
CC: Commissie Financiën ; GC-Commissie-BiZa 
Onderwerp [E-mailprocedure ] - Voorstel van het lid Leijten om een Nader verslag uit te brengen inzake wetsvoorstel 35578 (eenmalige huurverlaging)
 
Geachte leden van de commissie Financiën,
 
                in afschrift aan de leden van de commissie Binnenlandse Zaken
 
Gisteren, vrijwel gelijk met het tijdstip waarop u de inbreng kon indienen voor het verslag inzake het wetsvoorstel Wijziging van de Wet maatregelen woningmarkt 2014 II en de Woningwet (eenmalige huurverlaging huurders met een lager inkomen) (Kamerstuk 35578), , zond de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een nota van wijziging aan de Kamer.
 
Het lid Leijten (SP) stelt voor om n.a.v. de ontvangst van die nota van wijziging een Nader verslag uit te brengen; ik verwijs u naar het hieronder vermelde voorstel. Namens de voorzitter van uw commissie leg ik u dit voorstel ter besluitvorming voor.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk heden, 8 oktober 2020, om 17.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.*
 
Indien het voorstel wordt aangenomen, zal de termijn voor het leveren van de inbreng voor het Nader verslag worden bepaald op morgen, vrijdag 9 oktober, om 13.00 uur.
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende: 
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën

Agendapunten

  1. 1

    E-mailprocedure ] - Voorstel van het lid Leijten om een Nader verslag uit te brengen inzake wetsvoorstel 35578 (eenmalige huurverlaging)

  2. 2

    35578 Nota van wijziging inzake wijziging van de Wet maatregelen woningmarkt 2014 II en de Woningwet (eenmalige huurverlaging huurders met een lager inkomen)

    Te behandelen:

    Loading data

    Loading data