E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] - Voorstel voor de behandeling van vier incidentele suppletoire begrotingen

De vergadering is geweest

20 maart 2020
12:00 uur
Commissie: Financiën
Van: Commissie Financiën
Verzonden: vrijdag 20 maart 2020 13:44
Aan: GC-Commissie-FIN ; GC-Commissie-EZK ; GC-Commissie-LNV ; GC-Commissie-SZW
Onderwerp: [UITKOMST E-MAILPROCEDURE] - Voorstel voor de behandeling van vier incidentele suppletoire begrotingen
 
Aan de leden van de vaste commissies voor
  • Economische Zaken en Klimaat
  • Financiën
  • Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
  • Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Geachte leden,
In de e-mailprocedure hebben de volgende fracties ingestemd met het voorstel voor de behandelwijze van de vier incidentele suppletoire begrotingen: VVD, CDA, D66, GroenLinks, SP, PvdA, CU, PvdD, 50PLUS, SGP, Van Haga. De overige fracties hebben niet gereageerd.
 
Het voorstel is aangenomen.
 
Gedurende de e-mailprocedure hebben verschillende fracties zich uitgesproken voor gecombineerde behandeling in een wetgevingsoverleg. De invulling hiervan zal in een afzonderlijke e-mailprocedure worden voorgelegd.
 
De Dienst Analyse en Onderzoek heeft bij de vier incidentele suppletoire begrotingen een stafnotitie opgesteld, die via Parlis zal worden verspreid onder de betreffende commissies.
 
Met vriendelijke groet,
Martijn Schukkink
Adjunct-griffier commissie Financiën

------
Van: Commissie Financiën
Verzonden: donderdag 19 maart 2020 15:22
Aan: GC-Commissie-FIN ; GC-Commissie-EZK ; GC-Commissie-LNV ; GC-Commissie-SZW
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] - Voorstel voor de behandeling van vier incidentele suppletoire begrotingen
 
Aan de leden van de vaste commissies voor
  • Economische Zaken en Klimaat
  • Financiën
  • Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
  • Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Geachte leden,

Op woensdag 18 maart 2020 zijn bij de Kamer vier incidentele suppletoire begrotingen ingediend door de ministers van EZK, Financiën, LNV en SZW:
Nummer Onderwerp Voortouw
35415 Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2020 (Incidentele suppletoire begroting inzake Noodpakket banen en economie)SZW
35414 Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (XIV) voor het jaar 2020 (Incidentele suppletoire begroting inzake Noodpakket banen en economie)LNV
35413 Wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (XIII) voor het jaar 2020 (Incidentele suppletoire begroting inzake Noodpakket banen en economie)EZK
35412 Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Financiën (IXB) voor het jaar 2020 (Incidentele suppletoire begroting inzake Noodpakket banen en economie)FIN

Gezien het spoedeisende karakter van de behandeling van deze voorstellen, doen de gezamenlijke griffiers van de betrokken commissies u, na overleg met de betrokken commissievoorzitters, het volgende voorstel ten aanzien van de behandeling van deze begrotingen:
  1. Inbrengtermijn voor feitelijke vragen over de afzonderlijke incidentele suppletoire begrotingen vaststellen op maandag 23 maart te 12.00 uur.
  2. De bewindslieden vragen de verslagen houdende een lijst van vragen en antwoorden in te dienen uiterlijk dinsdag 24 maart te 17.00 uur.
  3. Bij voorbaat akkoord geven op aanmelden voor gecoördineerde plenaire behandeling zo spoedig mogelijk na ontvangst van de verslagen houdende een lijst van vragen en antwoorden.
Ik verzoek u mij uiterlijk op vrijdag 20 maart 2020 om 12.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen. Wij verwachten hierbij één commissieoverstijgend antwoord per fractie.

Met vriendelijke groet,
Martijn Schukkink
Adjunct-griffier commissie Financiën
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    [E-MAILPROCEDURE] - Voorstel voor de behandeling van vier incidentele suppletoire begrotingen

    Te behandelen:

    Loading data

    Loading data

    Loading data

    Loading data