E-mailprocedure : E-mailprocedure - Rondetafelgesprek met de commissie Boot en met andere stakeholders m.b.t. de Wet DBA

De vergadering is geweest

22 november 2016
12:00 uur
Commissie: Financiƫn
Van: Commissie Financien
Verzonden: dinsdag 22 november 2016 12:25
Aan: GC-Commissie-FIN
CC: GC-Commissie-SZW
Onderwerp: Uitkomst e-mailprocedure - Voorstel rondetafelgesprek met de commissie Boot en met andere stakeholders m.b.t. de Wet DBA aangenomen

Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën
I.a.a. de leden van de vaste commissie voor SZW

In de e-mailprocedure hebben de volgende fracties met het voorstel van de leden Mei Li Vos (PvdA), Omtzigt CDA), Ziengs (VVD) en Van Weyenberg (D66) ingestemd: de SP, de PVV, de ChristenUnie en het lid Klein. De overige fracties hebben niet gereageerd. Het voorstel is aangenomen.  Dat betekent dat volgende week een rondetafelgesprek wordt georganiseerd.

In de e-mailprocedure hebben enkele fracties aangegeven om voor het rondetafelgesprek ook enkele ZZP’ers en experts uit te nodigen. Hierover vindt vanmiddag nog onderling overleg plaats tussen de fracties. Na dat overleg wordt een aanvulling op de e-mailprocedure aan u toegestuurd.

René Berck
Griffier van de vaste commissie voor Financiën
-------------------------------------------------------------------------
Van: Berck R.F.
Verzonden: maandag 21 november 2016 15:16
Aan: GC-Commissie-FIN
CC: GC-Commissie-SZW
Onderwerp: E-mailprocedure (herdruk) - Rondetafelgesprek met de commissie Boot en met andere stakeholders m.b.t. de Wet DBA

Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën
I.a.a. de leden van de vaste commissie voor SZW

De leden Mei Li Vos (PvdA), Omtzigt CDA), Ziengs (VVD) en Van Weyenberg (D66) stellen voor om voorafgaand aan het plenaire debat over de Wet DBA een kort rondetafelgesprek te organiseren over de tweede voortgangsrapportage van de Wet DBA, de ontwikkelingen van afgelopen maanden en het advies van de commissie Boot (zie verder onderstaand e-mailbericht).

Ik verzoek u mij uiterlijk op dinsdag 22 november 2016 om 12.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.

René Berck
Griffier van de vaste commissie voor Financiën

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.

Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

----------------------------------------------------------------------------

Van: Vos, Mei Li
Verzonden: maandag 21 november 2016 14:29
Aan: Commissie Financien
CC: Omtzigt P.H.; Ziengs E.; Weyenberg van S.; Oosterhuis, H.
Onderwerp: Re: Verzoek e-mailprocedure gesprek Cie-Boot en andere stakeholders dba

Beste Rene en collega's,

Graag verzoek ik mede namens Pieter Omtzigt, Erik Ziengs en Steven van Weyenberg om voorafgaand aan het debat over DBA een korte hoorzitting te organiseren over de tweede voortgangsbrief DBA, de ontwikkelingen van afgelopen maanden en het advies van de cie Boot.

Bij het gesprek zouden uitgenodigd kunnen worden

Gerrard Boot namens de cie Boot
VNO NCW Hans de Boer
FNV Mariette Patijn
CNV Maurice Limmen
Bouwend Nederland
De Belastingdienst

hartelijke groet!
Mei Li Vos

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek e-mailprocedure gesprek commissie Boot en andere stakeholders Wet DBA

    Te behandelen:

    Loading data