E-mailprocedure : Voorstel tot het houden van schriftelijk overleg extra ingelaste Milieuraad

De vergadering is geweest

27 september 2016
12:00 uur
Commissie: Infrastructuur en Milieu
Geachte leden en plaatsvervangend leden van de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu,
 
Zoals vorige week aan u gemeld, heeft het Slowaakse EU-voorzitterschap een extra, buitengewone Milieuraad gepland op vrijdag 30 september a.s. Deze Milieuraad zal blijkens de gisteravond binnengekomen geannoteerde agenda (zie hieronder) gaan over de ratificatie van het Klimaatverdrag van Parijs en over de ontwerpconclusies van de Raad ter voorbereiding van de Klimaatconferentie COP 22.
 
Aangezien de staatssecretaris I&M (vanwege een ICAO-conferentie in Montreal) afwezig is, is het voorstel om ter voorbereiding op deze extra ingelaste Milieuraad een schriftelijk overleg te voeren. Om de mogelijkheid van een VSO vóór de Milieuraad open te houden, zou daarbij een zeer strakke planning worden gehanteerd:
 
  • Inbrengdatum VANDAAG, dinsdag 27 september, te 16.00 uur.
  • De staatssecretaris zal dan worden verzocht de beantwoording uiterlijk MORGEN, woensdag 28 september, naar de Kamer te zenden
  • Desgewenst kunnen dan op donderdag 29 september een VSO (met een van de andere bewindspersonen) en stemmingen plaatsvinden.
 
Indien de commissie met dit voorstel instemt en u een VSO wenst aan te vragen, dient u hiervoor een vooraankondiging te doen tijdens de regeling van werkzaamheden van VANDAAG, dinsdag 27 september.
 
Graag verneem ik uiterlijk VANDAAG om 12.00 uur (graag een allen beantwoorden op dit e-mailbericht) of u instemt met het voornoemde voorstel om ten behoeve van de ingelaste Milieuraad een schriftelijk overleg te houden. Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.*
 
Met vriendelijke groet,
Benjamin Koerselman

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Geannoteerde agenda van de buitengewone milieuraad van 30 september 2016

    Te behandelen:

    Loading data