PvdD vraagt naar subsidie voor een biomassacentrale

27 februari 2024, mondelinge vragen - Hebben ambtenaren zich bemoeid met de toekenning van subsidie voor een biomassacentrale? Teunissen (PvdD) vraagt minister Jetten (Klimaat en Energie) om opheldering.

De toekenning van 395 miljoen euro subsidie voor de bouw van een biomassacentrale bij Diemen deugde mogelijk niet, meldt De Telegraaf. Biomassa is slecht voor de gezondheid en het klimaat, zegt Teunissen. Het verbaast haar daarom dat het ministerie actief zou hebben meegedacht met energieleverancier Vattenfall om de subsidie toe te kunnen kennen. Handelde de minister daarmee in strijd met het kabinetsbesluit om met biomassa te stoppen?

De spelregels voor toekenning van de subsidie zijn eerlijk en transparant toegepast, antwoordt Jetten. Hij onderschrijft dat het kabinet zo snel mogelijk af wil van de inzet van biogrondstoffen. Maar de biomassacentrale is nodig omdat er nog geen volledig duurzaam alternatief is voor het warmtenet in Amsterdam.

Zie ook:

  • Het overzicht van de laatste debatten in het kort
  • De geredigeerde woordelijke verslagen van Kamervergaderingen (het stenogram). Deze zijn maximaal vier uur na het uitspreken beschikbaar.
  • Kijk debatten terug via Debat Direct