Schriftelijke vragen : Het bericht ‘Nutri-score dreigt fiasco te worden: producenten stappen af van ’onbegrijpelijk’ voedsel-stoplicht’
Vragen van het lid Crijns (PVV) aan de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het bericht «Nutri-score dreigt fiasco te worden: producenten stappen af van «onbegrijpelijk» voedsel-stoplicht» (ingezonden 2 oktober 2024).
Vraag 1
            
Bent u bekend met het artikel «Nutri-score dreigt fiasco te worden: producenten stappen
               af van «onbegrijpelijk» voedsel-stoplicht»?1
Vraag 2
            
Deelt u de mening dat er geld verspild wordt aan een onduidelijk en misleidend systeem
               zoals de Nutri-Score?
            
Zo ja, wat gaat u doen om ervoor te zorgen dat consumenten werkelijk beter geïnformeerd
               worden over gezonde voeding? Zo nee, waarom niet?
            
Vraag 3
            
Wat kostte het om de Nutri-Score in te voeren en wat kost het om deze score uit te
               blijven voeren?
            
Vraag 4
            
Waarom wordt er vastgehouden aan een systeem als de Nutri-Score, dat geen duidelijk
               onderscheid maakt tussen echt gezonde producten en sterk bewerkte voedingsmiddelen?
            
Vraag 5
            
Deelt u de mening dat het absurd is dat producten zoals kaas, die in de Schijf van
               Vijf staan, een lagere Nutri-Score krijgen dan bijvoorbeeld aangepaste koekjes? Zo
               ja, wat gaat de u eraan doen om dit te corrigeren? Zo nee, waarom niet?
            
Toelichting:
            
Deze vragen dienen ter aanvulling op eerdere vragen terzake van het lid Slagt-Tichelman
               (GroenLinks-PvdA), ingezonden 2 oktober 2024 (vraagnummer 2024Z14814).
            
Indieners
- 
              
                  Gericht aan
 V.P.G. Karremans, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
- 
              
                  Indiener
 Patrick Crijns, Kamerlid
Gerelateerde documenten
Hier vindt u documenten die gerelateerd zijn aan bovenstaand Kamerstuk.
 
          