Schriftelijke vragen : Een restaurant waar mensen zelf een kip slachten
Vragen van het lid Akerboom (PvdD) aan de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over een restaurant waar mensen zelf een kip slachten (ingezonden 17 mei 2023).
Vraag 1
Heeft u gezien dat gasten van een nieuw restaurant in Arnhem zelf een kip mogen/moeten
slachten wanneer zij kippenvlees bestellen?1
Vraag 2
Deelt u de mening dat het verwerpelijk is om het doden van een dier in te zetten als
marketingstunt of publiekstrekker?
Vraag 3
Kunt u bevestigen dat bij wet is vastgelegd dat een dier bij het doden elke vermijdbare
vorm van pijn, spanning of lijden moet worden bespaard?2
Vraag 4
Kunt u bevestigen dat bij wet is vastgelegd dat een persoon die een dier doodt, aantoonbare
kennis en vaardigheden moet bezitten om het doden humaan en doeltreffend uit te voeren?3
Vraag 5
Hoe kunt u garanderen dat deze bepalingen worden nageleefd, wanneer iedere bezoeker
van dit restaurant zelf een dier mag slachten?
Vraag 6
Hoe houdt u hier toezicht op?
Vraag 7
Wat gaat u voor actie ondernemen richting dit restaurant?
Vraag 8
Kunt u deze vragen ieder afzonderlijk en binnen de daarvoor gestelde termijn beantwoorden?
Indieners
-
Gericht aan
P. Adema, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit -
Indiener
E.S. Akerboom, Tweede Kamerlid
Gerelateerde documenten
Hier vindt u documenten die gerelateerd zijn aan bovenstaand Kamerstuk.