Motie : Motie van het lid Ouwehand c.s. over plannen om de voedselomgeving gezonder en duurzamer te maken
32 793 Preventief gezondheidsbeleid
Nr. 415
MOTIE VAN HET LID OUWEHAND C.S.
Voorgesteld 3 september 2019
De Kamer,
gehoord de beraadslaging,
constaterende dat de voedselomgeving volgens alle experts een zeer grote invloed heeft
op de daadwerkelijke voedselkeuzes die mensen maken;
constaterende dat de voedselomgeving in Nederland in hoge mate wordt gekenmerkt door
een weinig gezond, niet erg duurzaam aanbod en dat het Preventieakkoord daar weinig
tot niets aan verandert;
verzoekt de regering, plannen uit te werken om de voedselomgeving in Nederland gezonder,
duurzamer en (dus) veel plantaardiger te maken en mensen zo te ondersteunen bij hun
streven om gezonder, duurzamer en diervriendelijker te eten, en de Kamer daarover
voor 1 januari 2020 te informeren,
en gaat over tot de orde van de dag.
Ouwehand
Renkema
Ploumen
Ondertekenaars
-
Eerste ondertekenaar
Esther Ouwehand, Tweede Kamerlid -
Mede ondertekenaar
E.M.J. Ploumen, Tweede Kamerlid -
Mede ondertekenaar
W.J.T. Renkema, Tweede Kamerlid