Uitgelicht : Rondetafelgesprek over vrouwen binnen de krijgsmacht

Het ministerie van Defensie wil graag meer vrouwelijke militairen aan zich binden. Waar lopen de vrouwelijke militairen in het dagelijks werk tegenaan? Wat doet Defensie om de positie van vrouwen te verbeteren? Wat is er nodig om de veiligheid voor vrouwen zeker te stellen? En hoe kunnen vrouwen optimaal ingezet worden? De commissie voor Defensie spreekt daarover met verschillende deskundigen op woensdag 6 maart van 11.30 tot 12.30 uur.

Gebouw ministerie van Defensie Den Haag. Entree en gevel aan de Kalvermarkt.
Ministerie van Defensie aan de Kalvermarkt in Den Haag.

Volg live 

Het rondetafelgesprek vindt plaats in Suze Groenewegzaal. Via de website kunt u live meekijken of meeluisteren. De voertaal is Engels.

Programma

Het programma bestaat uit drie onderdelen:

11.30 tot 12.30 uur: rondetafelgesprek wetenschappelijk perspectief

Genodigden:

  • Eva van Baarle, universitair docent Militaire Ethiek, Nederlandse Defensie Academie 
  • Lauren Godier-McBard, Co-Director of the Centre for Military Women’s Research

Na het rondetafelgesprek volgt van 12.30 tot 13.00 uur een briefing door Elanor Boekholt-O'Sullivan, luitenant-generaal bij de Koninklijke Luchtmacht. Aansluitend is er een besloten gesprek met Nederlandse vrouwelijke militairen over waar zij in hun dagelijkse werk tegenaan lopen. Het geheel aan gesprekken duurt van 11.30 tot 14.00 uur

Position Papers

De commissie heeft de genodigden voorafgaand aan het rondetafelgesprek gevraagd om een position paper in te leveren. In een dergelijke publicatie verwoorden zij hun mening (of die van hun organisatie) over het onderwerp van gesprek. U kunt deze documenten terugvinden bij de stukken die horen bij dit rondetafelgesprek.

Terugkijken

Het rondetafelgesprek is terug te zien via Debat Direct. Er komt geen woordelijk verslag.