E-mailprocedure : [GEWIJZIGD VOORSTEL E-MAILPROCEDURE] Voorstel uitstellen inbrengdatum verslag wetsvoorstel TK 36510 donderdag 23 mei 2024 14.00 uur

De vergadering is geweest

22 mei 2024
11:00 uur
Geachte leden en plaatsvervangende leden van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken,
 
Naar aanleiding van de reacties op onderstaande e-mailprocedure wordt u een gewijzigd voorstel voorgelegd:
Het lid Deen (PVV) stelt aan uw commissie voor om de inbrengdatum voor het verslag van het wetsvoorstel Wijziging van de Algemene wet gelijke behandeling en het Wetboek van Strafrecht in verband met de vervanging van de term «hetero- of homoseksuele gerichtheid» door «seksuele gerichtheid» en explicitering in het Wetboek van Strafrecht van de discriminatiegronden genderidentiteit, genderexpressie en geslachtskenmerken (TK 36510) van aankomende donderdag, 23 mei 2024 14.00 uur, met één week te verplaatsen naar donderdag 30 mei 2024 14.00 uur.
 
De volgende fracties hebben al hun steun uitgesproken voor het verplaatsen van de inbrengdatum met één week:
-GroenLinks-PvdA
-VVD
-NSC
-D66
-CDA
-SP
-SGP
-ChristenUnie
-Volt
 
Indien u nog geen reactie heeft gegeven, wordt u verzocht uiterlijk morgen, woensdag 22 mei 2024, om 11.00 uur te laten weten (allen beantwoorden) of u kunt instemmen met dit voorstel. Spoedig daarna wordt u geïnformeerd over de uitkomst van deze e-mailprocedure.*
 
 
Met vriendelijke groet,
Youri Kling
Adjunct-griffier van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken





Geachte leden en plaatsvervangende leden van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken,
 
Het lid Deen (PVV) stelt aan uw commissie voor de inbrengdatum voor het verslag van het wetsvoorstel Wijziging van de Algemene wet gelijke behandeling en het Wetboek van Strafrecht in verband met de vervanging van de term «hetero- of homoseksuele gerichtheid» door «seksuele gerichtheid» en explicitering in het Wetboek van Strafrecht van de discriminatiegronden genderidentiteit, genderexpressie en geslachtskenmerken (TK 36510) van aankomende donderdag, 23 mei 2024 14.00 uur, tot nader order uit te stellen.
 
Het lid Deen doet dit voorstel vanwege de volgende redenen:
  • Vorige week zijn de resultaten van de wetenschapstoets gepubliceerd en heeft een technische briefing plaatsgevonden. Vanwege de kritische inhoud van het rapport en de relatief korte voorbereidingstijd (mede door Tweede Pinksterdag) meer tijd ter voorbereiding gewenst. Dit om de bevindingen van de toets recht te doen en de kwaliteit van het wetgevingsproces te bevorderen.
  • Op hetzelfde tijdstip van de inbreng staan er daarnaast reeds 28 feitelijke inbrengen gepland m.b.t. de verantwoordingsstukken.
  • Eerder op deze dag, donderdag 23 mei 2024, vindt de procedurevergadering plaats waar de verdere behandeling van de wetenschapstoets zal worden besproken. Het inplannen van een nieuwe datum voor de inbreng verslag kan daarbij betrokken worden.

Indien met dit voorstel wordt ingestemd, zal op de aankomende procedurevergadering een nieuwe inbrengdatum worden besproken.
 
U wordt verzocht uiterlijk morgen, woensdag 22 mei 2024, om 11.00 uur te laten weten (allen beantwoorden) of u kunt instemmen met dit voorstel. Spoedig daarna wordt u geïnformeerd over de uitkomst van deze e-mailprocedure.*
 
Met vriendelijke groet,
Youri Kling

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel uitstellen inbrengdatum verslag wetsvoorstel TK 36510 donderdag 23 mei 2024 14.00 uur

    Te behandelen:

    Loading data