E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] inbrengdata voorstel Bontenbal inzake maximering moties en voorstel Presidium inzake Gedragscode

De vergadering is geweest

17 april 2024
16:00 uur
Van: Commissie Werkwijze der Kamer <cie.werkwijze@tweedekamer.nl>
Verzonden: woensdag 17 april 2024 17:00
Aan: Commissie WERK
Onderwerp: [UITKOMST E-MAILPROCEDURE] inbrengdata conform voorstel vastgesteld - Bontenbal inzake maximering moties - Voorstel Presidium inzake Gedragscode
 
Geachte leden van de commissie voor de Werkwijze,
 
Graag informeer ik u over de uitkomst van de e-mailprocedure omtrent de inbrengdata:
  • De volgende fracties hebben ingestemd met het voorstel: Lahlah (GroenLinks-PvdA), Michon-Derkzen (VVD), Sneller (D66), Vermeer (BBB), Van Nispen (SP), Ergin (DENK), Diederik van Dijk (SGP) en Grinwis (ChristenUnie).
  • De overige fracties hebben niet gereageerd.
 
Daarmee is het voorstel aangenomen en zijn de inbrengdata vastgesteld.
  • Op woensdag 15 mei 12.00 uur verstrijkt de inbrengtermijn voor het verslag over het voorstel van het lid Bontenbal tot wijziging van het Reglement van Orde in verband met het beperken van de mogelijkheid om moties in te dienen.
  • Op woensdag 22 mei 12.00 uur verstrijkt de inbrengtermijn voor het verslag over het voorstel van het Presidium tot wijziging van de Gedragscode en de Regeling toezicht en handhaving.
 
Met vriendelijke groeten,

Israel
Griffier van de commissie voor de Werkwijze

-------------------------
Van:
Commissie Werkwijze der Kamer
Verzonden: dinsdag 16 april 2024 17:24
Aan: Commissie WERK
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] inbrengdata voorstel Bontenbal inzake maximering moties en voorstel Presidium inzake Gedragscode
 
Geachte leden van de commissie voor de Werkwijze,
 
Er liggen momenteel twee voorstellen voor in uw commissie waarvoor een inbrengdatum voor het verslag dient te worden vastgesteld. Het betreft:
  1. Het onderstaande voorstel van het lid Bontenbal tot wijziging van het Reglement van Orde in verband met het beperken van de mogelijkheid om moties in te dienen;
  2. Het voorstel van het Presidium tot wijziging van de Gedragscode Leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal en de Regeling toezicht en handhaving Gedragscode Leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal (Kamerstuk 35 351, nr. 27 en 26).
 
Het voorstel is om voor het initiatief van het lid Bontenbal woensdag 15 mei 2024 als inbrengdatum voor het verslag te hanteren en voor het voorstel van het Presidium over de Gedragscode woensdag 22 mei 2024.
Ik verzoek u om uiterlijk morgen woensdag 17 april om 16.00 uur te laten weten of u instemt met dit voorstel (bij voorkeur met de knop ‘Allen beantwoorden’ op deze mail).
 
Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst.*
 
Met vriendelijke groeten,
 
Israel
Griffier van de commissie voor de Werkwijze

* Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    [E-MAILPROCEDURE] inbrengdata voorstel Bontenbal inzake maximering moties en voorstel Presidium inzake Gedragscode

    Te behandelen:

    Loading data

    Loading data

    Loading data