E-mailprocedure : SPOED e-mailprocedure met het verzoek om een brief te ontvangen uiterlijk vrijdag over de wijzigingen t.a.v. de Wijziging van de Penitentiaire beginselenwet

De vergadering is geweest

14 maart 2024
14:00 uur
Van: Commissie J&V
Verzonden: donderdag 14 maart 2024 14:00
Aan: GC-Commissie-J&V 
Onderwerp: J&V: Uitkomst: Spoed e-mailprocedure met het verzoek om een brief te ontvangen uiterlijk vrijdag over de wijzigingen t.a.v. de Wijziging van de Penitentiaire beginselenwet
 
Geachte (plv.) leden van de commissie voor Justitie en Veiligheid,
 
Onderstaand verzoek van het lid Lahlah (GL-PvdA) wordt gesteund door de volgende fracties: VVD, NSC, D66, BBB, SP, DENK, PvdD, SGP, CU en Volt. Van de overige fracties is geen reactie ontvangen. Dat betekent dat er een meerderheid is voor het verzoek om de minister voor Rechtsbescherming om een brief te vragen. De minister zal gevraagd worden om uiterlijk morgen deze brief de Kamer te doen toekomen.
 
Met vriendelijke groet,
Liselotte Nouse
Adjunct-griffier vaste commissie voor Justitie en Veiligheid


Van: Commissie J&V 
Verzonden: woensdag 13 maart 2024 17:01
Aan: GC-Commissie-J&V
Onderwerp: J&V: SPOED e-mailprocedure met het verzoek om een brief te ontvangen uiterlijk vrijdag over de wijzigingen t.a.v. de Wijziging van de Penitentiaire beginselenwet
 
Geachte (plv.) leden van de commissie voor Justitie en Veiligheid,
 
Hieronder treft u aan een verzoek van het lid Lahlah (GL-PvdA) om uiterlijk aanstaande vrijdag een brief te ontvangen van de minister voor Rechtsbescherming met een appreciatie over het gewijzigde voorstel van de Wijziging van de Penitentiaire beginselenwet in verband met aanvullende maatregelen tegen georganiseerde criminaliteit tijdens detentie (Kamerstuk 36372, nr. 22).
 
U wordt verzocht uiterlijk donderdag 14 maart om 14.00 uur (morgen) kenbaar te maken of u met dit verzoek instemt. Indien er voldoende steun is voor dit verzoek, zal de minister om een brief worden gevraagd. De fracties van D66, SP, Volt en PvdD steunen reeds dit voorstel.
 
Met vriendelijke groet,
Liselotte Nouse
Adjunct-griffier vaste commissie voor Justitie en Veiligheid

 
Van: Lahlah, A. (Esmah)
Verzonden: woensdag 13 maart 2024 16:48
Aan: Commissie J&V 
Onderwerp: verzoek tot emailprocedure
 
Beste griffie,
 
Gisteren kregen wij als Kamer de gewijzigde Wet Wijziging van de Penitentiaire beginselenwet in verband met aanvullende maatregelen tegen georganiseerde criminaliteit tijdens detentie toegestuurd, met de tot en met 12 maart aangebrachte wijzigingen.
Deze wijzigingen volgen uit het aannemen van een aantal amendementen tijdens de stemming van afgelopen dinsdag. Deze amendementen hebben verregaande consequenties voor de uitvoering van de Wet, mede omdat de amendementen elkaar overlappen.
Wij zouden dan ook graag uiterlijk vrijdag een brief van de Minister hebben waarin hij een appreciatie geeft over het wetsvoorstel zoals het nu gewijzigd voor ligt. Dit om tot een goed oordeel te komen bij de stemmingen dinsdag.   
 
Graag zouden wij hierom een emailprocedure starten om steun te vragen bij de commissie.
Mede namens Sneller (D66), Van Nispen (SP), Koekkoek (Volt), Teunissen (PvdD)
 
Met vriendelijke groet,
Esmah Lahlah
Kamerlid Groenlink-PvdA

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om een brief te ontvangen uiterlijk vrijdag over de wijzigingen t.a.v. de Wijziging van de Penitentiaire beginselenwet

    Te behandelen:

    Loading data