E-mailprocedure : {EMAILPROCEDURE} Voorstel nadere invulling rondetafelgesprek ter voorbereiding plenaire debat implementatie VN-verdrag Handicap

De vergadering is geweest

7 maart 2024
16:00 uur
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Op onderstaand verzoek van de leden Westerveld (GL-PvdA), Krul (CDA), Van den Hil (VVD) en Bikker (CU) is als volgt gereageerd:
  • De fracties van de PVV, VVD, NSC, BBB en SP steunen het verzoek.
  • De fracties van de BBB en PvdD hebben nog een tweetal suggesties gedaan voor het programma.
  • Van de overige fracties is geen reactie ontvangen.
 
Dit betekent dat er voldoende steun is voor het verzoek. Het rondetafelgesprek wordt ingepland op woensdag 20 maart  a.s. van 14.30 tot 17.30 uur.
 
Met vriendelijke groet,

Mees Heller

Adjunct-griffier commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)
Griffier contactgroep België
Tweede Kamer der Staten-Generaal


==========================

In de afgelopen procedurevergadering heeft de commissie ingestemd met het voorstel van het lid Westerveld om in aanloop naar het plenaire debat over de implementatie van het VN-verdrag Handicap een rondetafelgesprek (met mensen met een beperking) in te plannen. Een voorbereidingsgroep bestaande uit de leden Westerveld (GL-PvdA), Krul (CDA), Van den Hil (VVD) en Bikker (CU) heeft een voorstel voor een nadere invulling voor het rondetafelgesprek opgesteld.
 
Graag verneem ik uiterlijk donderdag 7 maart a.s. om 16.00 uur of u het voorstel voor de nadere invulling van het rondetafelgesprek (thans ingepland op woensdag 20 maart a.s. van 14.30 tot 17.30 uur) steunt. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst*.
 
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid:
“2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Met vriendelijke groet,
Esmeijer, M.E.

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel nadere invulling rondetafelgesprek ter voorbereiding plenaire debat implementatie VN-verdrag Handicap

    Te behandelen:

    Loading data