Vergadering : Besloten Bijeenkomst Auditcomité (rapporteurs begrotingen en jaarverslagen in vaste commissies) (D3.22 Dreeskamer)

De vergadering moet nog plaatsvinden

23 mei 2024
12:30 - 14:00 uur
Deze bijeenkomst vindt plaats in de Dreeskamer (D3.22)
 

Bijlage

Bewindsperso(o)n(en)

  • P.J. Duisenberg
    president van de Algemene Rekenkamer

Deelnemers

  • Voorzitter
    J.C. Sneller (D66)

Agendapunten

  1. 1

    Bijeenkomst Auditcomité (rapporteurs begrotingen en jaarverslagen in vaste commissies)

    Het auditcomité is in 2022 in het leven geroepen als uitvloeisel van het rapport (p. 27) van de werkgroep-Van der Staaij II over de versterking van de functies van de Tweede Kamer. In het kader van het auditcomité wordt periodiek informeel overleg gevoerd tussen de rapporteurs begrotingen/jaarverslagen, onder voorzitterschap van de voorzitter van de commissie voor de Rijksuitgaven. Daarmee wordt een mogelijkheid geboden om vragen, ervaringen en werkwijzen met elkaar te delen en zodoende blijvende aandacht te geven aan het onderwerp begroten en verantwoorden van de inzet van publiek geld, met het oog op doeltreffend en doelmatig beleid. Ook kan het overleg met de rapporteurs inspiratie opleveren voor de leden van de commissie voor de Rijksuitgaven voor de invulling van de in het Reglement van Orde neergelegde horizontale adviesfunctie.
    De bijeenkomst op 23 mei a.s. biedt ook gelegenheid om stil te staan bij de Verantwoordingsactiviteiten die de commissie dit jaar organiseert (het Verantwoordingsontbijt op 15 mei en de V-100 op woensdag 27 mei).
  2. 2

    De agenda wordt op een later moment toegezonden.