E-mailprocedure : SPOED E-MAILPROCEDURE Verzoek van de voorzitter van de commissie Buitenlandse Zaken van het UK House of Commons om de waarnemend commissievoorzitter mee te laten tekenen met een Joint Statement on Kosovo

De vergadering is geweest

12 december 2023
17:00 uur
UITKOMST

Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken,
i.a.a. (plv.) leden van de vaste commissie voor Europese Zaken,
Op onderstaande e-mailprocedure inzake het voorstel voor het mandateren van de waarnemend voorzitter van de commissie voor Buitenlandse Zaken voor het ondertekenen van een Joint Statement on Kosovo is als volgt gereageerd:
  • De fracties van GroenLinks-PvdA, D66, BBB, PvdD, SGP en Volt steunen het voorstel;
  • Van de overige fracties is geen reactie ontvangen.
Dat betekent dat er geen meerderheid is voor het voorstel en het statement niet zal worden ondertekend door de waarnemend commissievoorzitter.
-----------------------------



Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken,
i.a.a. (plv.) leden van de vaste commissie voor Europese Zaken,
 
Bijgevoegd vindt u een verklaring op initiatief van de voorzitter van de commissie Buitenlandse Zaken van het Britse House of Commons, mevrouw Alicia Kearns, inzake Kosovo. Mevrouw Kearns verzoekt haar Nederlandse counterpart, de waarnemend voorzitter van de commissie Buitenlandse Zaken in de Tweede Kamer de heer de Roon (PVV), om steun voor deze verklaring.
 
U wordt verzocht om, via ‘allen beantwoorden’, uiterlijk dinsdag 12 december (vandaag) om 17.00 uur te laten weten of u uw commissievoorzitter wenst te mandateren.
 
Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van deze e-mailprocedure*.
 
Met vriendelijke groet,
Sacha Dekker
Adjunct-griffier
Vaste Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid: “2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

Bijlage