E-mailprocedure : SPOED E-MAILPROCEDURE] - EUZA - Verzoek lid Van Wijngaarden tot het omzetten van het CD Raad Algemene Zaken naar een SO

De vergadering is geweest

3 juli 2023
10:00 uur
Commissie: Europese Zaken
Aan de leden en plaatsvervangende leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
 
Geachte leden,
 
Hierbij leg ik het onderstaande voorstel van lid Van Wijngaarden (VVD) voor om het commissiedebat Raad Algemene Zaken d.d. 10 juli, gepland op woensdag 5 juli, om te zetten naar een schriftelijk overleg.
 
Graag verneem ik uiterlijk maandag 3 juli 10.00 uur middels een reply-all op deze mail (naar cie.eu@tweedekamer.nl) of u kunt instemmen met het verzoek*. Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.
 
Indien dit verzoek met een meerderheid wordt gesteund, zal de inbrengdatum voor het schriftelijk overleg worden vastgesteld op maandag 3 juli 14.00 uur. Op deze manier kan de minister de antwoorden tijdig naar de Kamer sturen. Indien u een tweeminutendebat (inclusief stemmingen) wenst te voeren dient u een vooraankondiging te doen tijdens de Regeling van Werkzaamheden van aanstaande dinsdag.
 
Met vriendelijke groet,
Anna de Vrij

Wnd. Griffier
Vaste commissie voor Europese Zaken

Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA


*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid: “2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

Bijlage

Deelnemers

  • J. van Wijngaarden (VVD)
  • V. Maeijer (PVV)
  • S.W. Sjoerdsma (D66)
  • M. Amhaouch (CDA)
  • S.J.F. van der Graaf (ChristenUnie)
  • C.A.M. van der Plas (BBB)

Agendapunten

  1. 1

    SPOED E-MAILPROCEDURE] - EUZA - Verzoek lid Van Wijngaarden tot het omzetten van het CD Raad Algemene Zaken naar een SO

    Te behandelen:

    Loading data