E-mailprocedure : Verzoek van de leden Palland (CDA) en Maatoug (GroenLinks) tot een schriftelijk overleg over de brief 'Voortgang werken met en als zelfstandige(n)' (31311-246)

De vergadering is geweest

26 januari 2023
16:00 uur
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
Onderstaand treft u een verzoek van de leden Palland (CDA) en Maatoug (GroenLinks) om een schriftelijk overleg te voeren over de op 16 december jl. ontvangen brief ‘Voortgang werken met en als zelfstandige(n)’. Dit in tegenstelling tot het in de procedurevergadering van 24 januari jl. genomen besluit om een commissiedebat zzp in te plannen in februari/maart. Mocht dit verzoek worden gehonoreerd, zal de inbrengdatum voor het schriftelijk overleg worden vastgesteld op donderdag 9 februari 2023 om 14.00 uur en zal het commissiedebat zzp nog niet worden ingepland.
 
Graag verneem ik uiterlijk donderdag 26 januari 2023 om 16.00 uur of u met dit verzoek kunt instemmen. Spoedig daarna zal ik u informeren of het verzoek wordt gehonoreerd.*

Met vriendelijke groet,
Emma van den Broek
Adjunct-griffier commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20 tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Van: Palland, H. <H.Palland@tweedekamer.nl>
Verzonden: woensdag 25 januari 2023 10:14
Aan: Post, H. <H.Post@tweedekamer.nl>
CC: Broek, E.E. van den <e.vdbroek@tweedekamer.nl>; Maatoug, S. (Senna) <s.maatoug@tweedekamer.nl>; Nijskens, E. <e.nijskens@tweedekamer.nl>
Onderwerp: Email procedure verzoek omzetting CD in SO
 
Beste griffier,
 
Gister in de procedurevergadering hebben we gesproken over het onderwerp ZZP en de kabinetsbrief daarover van december.
Er werd een suggestie gedaan tot een schriftelijk overleg en ik deed suggestie tot inplannen van een commissiedebat; We hebben besloten tot inplanning van een commissiedebat (nu ingepland reeds op vrijgevallen 1 februari).
Hierbij zou ik alsnog, mede namens collega Maatoug (GroenLinks), het verzoek willen doen dit om te zetten in een Schriftelijk overleg.
(we kunnen later/daarna bezien wanneer een CD ZZP weer wordt ingepland).

Met vriendelijke groet,
Hilde Palland
CDA Tweede Kamerlid
mw. mr. H.M. Palland-Mulder
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek tot een schriftelijk overleg over de brief 'Voortgang werken met en als zelfstandige(n)' (31311-246)

    Te behandelen:

    Loading data