E-mailprocedure : [SPOED E-MAILPROCEDURE] Voorstel gewijzigde sprekerslijst en blokindeling voor een rondetafelgesprek over de toekomst van de Euro

De vergadering is geweest

23 december 2022
12:00 uur
Commissie: Financiën
Van: Commissie Financiën
Verzonden: vrijdag 23 december 2022 13:13
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: [UITKOMST E-MAILPROCEDURE] Voorstel gewijzigde sprekerslijst en blokindeling voor een rondetafelgesprek over de toekomst van de Euro


Aan de (plv.) leden van de vaste Kamercommissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
In de e-mailprocedure hebben de volgende fracties met het voorstel van de leden Heinen (VVD) en Omtzigt ingestemd: D66, PVV, CDA, SP, PvdA, GroenLinks, ChristenUnie, SGP, BBB. Overigens heeft ook het lid Ephraim (Groep Van Haga) zijn instemming laten blijken; dit lid is echter geen lid van de commissie, waardoor zijn stem niet meetelt in de uitslag. De overige fracties hebben niet gereageerd.
 
Het voorstel is aangenomen.
 
Dat betekent dat de organisatie van het rondetafelgesprek conform de opzet in de stafnotitie (2022Z26151) ter hand zal worden genomen. De beoogde datum voor het rondetafelgesprek is maandag 13 februari 2023 van 15.00 uur tot 19.00 uur.
 
Met vriendelijke groet,
Martijn Schukkink
Griffier commissie Financiën (wnd.)

 
Van: Commissie Financiën 
Verzonden: donderdag 22 december 2022 16:07
Aan: GC-Commissie-FIN 
CC: Commissie Financiën 
Onderwerp: [SPOED E-MAILPROCEDURE] Voorstel gewijzigde sprekerslijst en blokindeling voor een rondetafelgesprek over de toekomst van de Euro
 
Aan de (plv.) leden van de vaste Kamercommissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
Naar aanleiding van de bespreking in de procedurevergadering van 22 december 2022 van een voorstel van de leden Dassen (Volt) en Omtzigt hebben de leden Heinen (VVD) en Omtzigt een voorstel uitgewerkt voor een gewijzigde sprekerslijst en blokindeling van het rondetafelgesprek over de toekomst van de Euro. Het voorstel van de leden Heinen (VVD) en Omtzigt treft u aan in deze stafnotitie (2022Z26151) [alleen in te zien door leden en medewerkers]. Hierin leggen de leden Heinen (VVD) en Omtzigt) u het volgende beslispunt voor:
 
  1. Kunt u instemmen met het gewijzigd voorstel van de leden Heinen (VVD) en Omtzigt voor het rondetafelgesprek ‘Toekomst van de euro’? (zie 2022Z26151)
 
Ik verzoek u mij uiterlijk morgen, vrijdag 23 december 2022 om 12.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of de voorstellen zijn aangenomen.
 
Toelichting
 
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
 
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,
Youri Kling
Adjunct-griffier van de vaste commissie voor Financiën