E-mailprocedure : SPOED E-MAILPROCEDURE] EUZA - Verzoek lid Ceder brief uitvoering motie Van der Graaf situatie Nagorno-Karabach

De vergadering is geweest

20 december 2022
19:00 uur
Commissie: Europese Zaken
Aan de leden en plaatsvervangende leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
 
Geachte leden,
 
Hierbij leg ik het onderstaande voorstel van lid Ceder (ChristenUnie) aan u voor de minister te verzoeken morgen een brief de Kamer te doen toekomen waarin hij aangeeft hoe er uitvoering is gegeven aan de motie Van der graaf c.s. over aandringen op een gezamenlijke oproep aan Azerbeidzjan om de vijandelijkheden tegen de bevolking van Nagorno-Karabach te staken (Kamerstuk 21 501, nr. 20).
 
In verband met het spoedeisende karakter van dit verzoek wil ik u vragen om voor hedenavond 19.00 uur aan te geven of u kunt instemmen met dit verzoek (graag een allen beantwoorden op dit e-mailbericht).* Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.
Met vriendelijke groet,

Wnd. Griffier

Vaste commissie voor Europese Zaken
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid: “2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    [SPOED E-MAILPROCEDURE] EUZA - Verzoek lid Ceder brief uitvoering motie Van der Graaf situatie Nagorno-Karabach

    Te behandelen:

    Loading data