E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] Verzoek om gesprek vertegenwoordiger Westelijke Balkan

De vergadering is geweest

8 december 2022
16:00 uur
Commissie: Europese Zaken
Van: Commissie EU Verzonden: dinsdag 6 december 2022 14:53 Aan: GC-Commissie-EU CC: Commissie EU Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] Verzoek om gesprek vertegenwoordiger Westelijke Balkan | Gelieve reactie voor donderdag 16.00 uur
Aan de leden en plaatsvervangende leden van de vaste commissie voor Europese Zaken

Geachte leden,

In de procedurevergadering van 24 november jl. stond, op verzoek van lid Van Wijngaarden (VVD) de uitnodiging van de Ambassade van de Republiek Servië, namens vertegenwoordigers van de Westelijke Balkan om een gesprek met uw commissie te organiseren geagendeerd. Reeds is op de procedurevergadering besloten om middels een e-mailprocedure bij u na te gaan of er behoefte is aan dit gesprek. Bij dezen leg ik u dit verzoek voor, met de volgende toelichting van lid Van Wijngaarden: Vanuit de ambassadeurs van de staten van de Westelijke en Oostelijke Balkan is een duidelijke behoefte om contact te hebben met de Kamer. Gezien het belang van deze regio voor de EU en met het oog op efficiëntie is er de wens om te inventariseren of er steun is om als commissie deze ambassadeurs te ontvangen waarbij gelijktijdig met de ambassadeurs van gedachte gewisseld kan worden.
Graag verneem ik uiterlijk donderdag 8 december om 16.00 uur of u met dit voorstel kunt instemmen (door middel van een ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht).
Zo spoedig mogelijk daarna zal ik u informeren over de uitkomst van deze e-mailprocedure. (*)

Met vriendelijke groet,

Wnd. Griffier Vaste commissie voor Europese Zaken Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA www.tweedekamer.nl

*Toelichting De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid: “2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    [E-MAILPROCEDURE] Verzoek om gesprek vertegenwoordiger Westelijke Balkan

    Te behandelen:

    Loading data