E-mailprocedure : Verzoek leden Van Kent c.s. tot uitstel artikelsgewijze behandeling d.d. 2 december - uw reactie hedenavond 22.00 uur

De vergadering is geweest

1 december 2022
22:00 uur
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
Onderstaand treft u een verzoek aan van de leden Van Kent (SP), Omtzigt (Omtzigt), Léon de Jong (PVV), Den Haan (Fractie Den Haan) en Pouw-Verweij (JA21) om de artikelsgewijze behandeling van de Wet toekomst pensioenen (36067), thans gepland op vrijdag 2 december 2022 om 10.00, uit te stellen naar maandag 5 december.
 
Graag verneem ik uiterlijk vandaag, donderdag 1 december om 22.00 uur of u met dit verzoek kunt instemmen. Spoedig daarna zal ik u informeren of het verzoek wordt gehonoreerd.*
 
Met vriendelijke groet,
 
Harmanda Post
Griffier van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018, 2500 EA
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20 tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25 Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Kent, B. van <>
Verzonden: donderdag 1 december 2022 18:42
Aan: Commissie SZW <>
Onderwerp: Spoed e-mail procedure
 
Beste Griffie,
 
Zouden jullie onderstaande bericht voor willen leggen in een e-mailprocedure voor onze SZW commissie en een passende eindtijd voor reacties kunnen bijvoegen?
 
Voor het eerst sinds 1993 doen we weer een artikelsgewijze behandeling van een Wet en we willen hiermee een goed voorbeeld geven en precedent scheppen voor het volgend gebruik van dit parlementaire instrument. Zo sprak onze commissievoorzitter over de artikelsgewijze behadeling van de WTP die voor morgen gepland staat. Wij kunnen ons volledig achter deze woorden scharen.
 
Deze woorden moeten wij dan ook als commissie kracht bij zetten. Doordat we ons vandaag moesten richten op de begrotingsbehandeling Sociale Zaken, die pas over een paar uur is afgelopen, is er onvoldoende tijd om de antwoorden van het ministerie te bestuderen en het debat voor te bereiden. daar kunnen we dus pas vanavond rond 20.00 uur mee beginnen. dat is echt onzorgvuldig.
 
Daardoor zijn wij er niet aan toe gekomen de te bespreken stukken van morgen goed tot ons te nemen noch ze zorgvuldig met specialisten te bespreken. Wij kunnen ons ook niet voorstellen dat andere leden van deze commissie dat wel hebben kunnen doen zonder of deze antwoorden of de begrotingsbehandeling niet de aandacht te geven die ze verdienen.
 
Daarom willen wij de commissie voorstellen de behandeling morgen niet door te laten gaan. In het belang van een gezonde werkdruk, in het belang van de wet en in het belang van het precedent dat wij samen scheppen. Maandag hebben we al staan en zouden we om 9 uur als startpunt voor de artikelsgewijze behandeling kunnen nemen, mochten we het die dag niet halen kunnen we het vervolg op een volgende dag inplannen. Dit lijkt ons een redelijk voorstel  en zorgt ook niet voor problemen voor hen die haast hebben, dit gezien we ook nog wachten op de doorrekeningen van DNB die in de week van 12 december komen. 
 
Van Kent
Omtzigt
De Jong
Den Haan
Pouw-Verweij

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van de leden Van Kent c.s. tot uitstel van de artikelsgewijze behandeling Wet toekomst pensioenen d.d. 2 december (36067) naar 5 december.

    Te behandelen:

    Loading data