E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] Voorstel voor verzoek om kabinetsreactie op VN-resolutie inzake internationale belastingsamenwerking

De vergadering is geweest

30 november 2022
12:00 uur
Commissie: Financiën
Aan de (plv.) leden van de vaste Kamercommissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
In de e-mailprocedure hebben de volgende fracties met het voorstel van het lid Van der Lee (GroenLinks) ingestemd: VVD, D66, CDA, SP, PvdA, ChristenUnie, SGP, Volt, BBB. De overige fracties hebben niet gereageerd. Voorts heeft ook het lid Gündogan, thans geen lid van de commissie, haar instemming laten blijken. Deze telt niet mee voor de uitslag.
 
Het voorstel is aangenomen. Dat betekent dat de staatssecretaris van Financiën zal worden verzocht om een reactie op VN-resolutie A/C.2/77/L.11/Rev.1, te ontvangen voorafgaand aan het commissiedebat Doorstroomvennootschappen van woensdag 7 december.
 
Met vriendelijke groet,
Martijn Schukkink

Van: Commissie Financiën
Verzonden: maandag 28 november 2022 18:01
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] Voorstel voor verzoek om kabinetsreactie op VN-resolutie inzake internationale belastingsamenwerking
 
Aan de (plv.) leden van de vaste Kamercommissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
Het lid Van der Lee (GroenLinks) stelt voor om een kabinetsreactie te vragen op VN-resolutie A/C.2/77/L.11/Rev.1 (Promotion of inclusive and effective international tax cooperation at the United Nations), te ontvangen voorafgaand aan het commissiedebat Doorstroomvennootschappen van woensdag 7 december a.s. en deze reactie te agenderen voor dat commissiedebat. Zie verder bijgevoegde mail.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk op woensdag 30 november 2022 om 12.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.
 
Toelichting
 
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
 
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,
Martijn Schukkink
Griffier commissie Financiën (wnd.)

 
Van: Köhler, Kasper
Verzonden: maandag 28 november 2022 17:23
Aan: Commissie Financiën
CC: Lee, T. van der; Havlínová, Jessica
Onderwerp: E-mailprocedure VN-resolutie
 
Beste griffie,
 
De VN heeft een resolutie aangenomen die de VN mandateert om een leidende rol te nemen in globale fiscale coördinatie (zie hier). Namens het lid Van der Lee wil ik hierbij graag voorstellen om als commissie een kabinetsreactie op deze aangenomen resolutie te vragen, te ontvangen vóór aanvang van het commissiedebat Doorstroomvennootschappen. Daarnaast is het voorstel deze kabinetsreactie te agenderen bij het debat.
 
Kan deze vraag middels een e-mailprocedure worden voorgelegd aan de overige commissieleden? Bij voorbaat dank!
 
Met vriendelijke groet,
 
Kasper Köhler
Beleidsmedewerker Financiën
 
GROENLINKS Tweede Kamerfractie

Bijlage