E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] Verzoek van het lid Den Haan (fractie Den Haan) om een minuut extra spreektijd bij het CD Arbeidsmarktbeleid in de zorg d.d. 6 juli 2022

De vergadering is geweest

5 juli 2022
17:30 uur
Geachte (plv.) leden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
De commissie heeft het verzoek ontvangen van het lid Den Haan (fractie Den Haan) om een minuut extra spreektijd toe te kennen bij het CD Arbeidsmarktbeleid in de zorg d.d. 6 juli 2022. U wordt verzocht uiterlijk vanmiddag, 5 juli 2022 om 17.30 uur aan te geven of u hiermee instemt. *
 
Indien de commissie instemt met het verzoek, dan wordt de spreektijd zes minuten in plaats van vijf minuten en zal het commissiedebat een half uur eerder aanvangen, om 9.30 uur. Het eindtijdstip van het CD blijft gehandhaafd op 15.00 uur, dit in verband met de tweeminutendebatten VWS die rond 15.00 uur in de plenaire zaal staan gepland.  
 
U wordt verzocht via ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht te reageren. Spoedig na afloop van de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst hiervan.
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid:
“2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,

Henriette Krijger

Adjunct-griffier vaste commissie voor VWS
Tweede Kamer der Staten-Generaal

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Den Haan (fractie Den Haan) om een minuut extra spreektijd bij het CD Arbeidsmarktvraagstuk in de zorg d.d. 6 juli 2022.

    Te behandelen:

    Loading data