E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] Voorstel tot het omzetten van het wetgevingsoverleg over het wetsvoorstel toezicht trustkantoren 2018 in verband met een spoedmaatregel om trustdienstverlening aan cliënten in de Russische Federatie of de Republiek Belarus te verbieden in een aanmelding tot plenaire behandeling als hamerstuk

De vergadering is geweest

23 juni 2022
10:00 uur
Commissie: Financiën
[UITSLAG E_MAILPROCEDURE] Voorstel tot het omzetten van het wetgevingsoverleg over het wetsvoorstel toezicht trustkantoren 2018 in verband met een spoedmaatregel om trustdienstverlening aan cliënten in de Russische Federatie of de Republiek Belarus te verbieden in een aanmelding tot plenaire behandeling als hamerstuk
?
Aan de leden van de vaste Kamercommissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
In reactie op onderstaande e-mailprocedure hebben de volgende fracties hun steun uitgesproken voor het voorstel om het wetsvoorstel als hamerstuk aan te melden:
 
VVD, D66, PVV, CDA, PvdA, SP, ChristenUnie en SGP.
 
Van de overige fracties is geen reactie ontvangen. Dit betekent dat het voorstel is aangenomen. Het wetgevingsoverleg zal komen te vervallen en het wetsvoorstel zal worden aangemeld voor plenaire behandeling als hamerstuk.
 
Tevens is van de D66-fractie het voorstel ontvangen om op het als gevolg van de huidige besluitvorming vrij gevallen tijdstip van het wetgevingsoverleg een ander wetgevingsoverleg te plannen over het wetsvoorstel excessief lenen. Dit voorstel zal u –gelet op de planning van commissie-activiteiten tot aan het zomerreces- namens uw voorzitter via een separate e-mailprocedure spoedig worden voorgelegd.
 
Met vriendelijke groet,
 
Wouter Lips
Adjunct-griffier
 
Griffie vaste Kamercommissie voor Financiën
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA  Den Haag
T +(31) 611328308|+(31) 70-3182084
E w.lips@tweedekamer.nl | I www.tweedekamer.nl


Aan de leden van de vaste Kamercommissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
In de procedurevergadering van gisteren heeft de commissie besloten, nu tijdens de procedurevergadering onder de aanwezige leden geen behoefte lijkt te bestaan tot het behandelen van de wijziging van de Wet toezicht trustkantoren 2018 in verband met een spoedmaatregel om trustdienstverlening aan cliënten in de Russische Federatie of de Republiek Belarus te verbieden in het op 4 juli 2022 geplande wetgevingsoverleg, via een e-mailprocedure een voorstel aan de commissie voor te leggen om het wetsvoorstel als hamerstuk aan te melden.
 
Hierbij leg ik u dit voorstel voor. Ik verzoek u mij uiterlijk morgen, donderdag 22 juni, om 10.00 uur, te laten weten of u instemt met het voorstel (graag door middel van een ‘Allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst.*
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.
 
Met vriendelijke groet,
 
Wouter Lips
Adjunct-griffier
 
Griffie vaste Kamercommissie voor Financiën
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA  Den Haag
T +(31) 611328308|+(31) 70-3182084
E w.lips@tweedekamer.nl | I www.tweedekamer.nl