E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] Verzoek om gesprek in de Kamer namens de Oekraïense Eerste Vice-minister van Buitenlandse Zaken van Oekraïne (svp reageren voor as donderdag 14.00 uur)

De vergadering is geweest

9 juni 2022
14:00 uur
Commissie: Europese Zaken
Van: Commissie EU <cie.eu@tweedekamer.nl>
Verzonden: woensdag 8 juni 2022 13:53
Aan: GC-Commissie-EU
CC: GC-Commissie-buza

Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] Verzoek om gesprek in de Kamer namens de Oekraïense Eerste Vice-minister van Buitenlandse Zaken van Oekraïne (svp reageren voor as donderdag 14.00 uur)
 
Aan de leden en plaatsvervangende leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
In afschrift aan de leden en plaatsvervangende leden van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken
 
 
Geachte leden,
 
Middels bijgesloten brief verzoekt de Oekraïense ambassadeur namens de Eerste Vice-minister van Buitenlandse Zaken tevens Speciale Gezant van de President van Oekraïne, mevrouw Emine Dzhaparova, om een gesprek in de Tweede Kamer.
 
Navraag leert dat de delegatie beschikbaar is voor een (openbaar) gesprek in de Kamer op woensdag 15 juni van 17.15 tot 18.15 uur.
 
Graag verneem ik uiterlijk morgen (9 juni) om 14.00 uur via een bericht ‘allen antwoorden’ of u kunt instemmen met een ontvangst én of u voornemens bent om aan het gesprek deel te nemen.
 
Spoedig  daarna zal ik u informeren over de uitkomst van deze e-mailprocedure. (*)
 
Met hartelijke groeten,
 
Jeffrey van Haaster

Griffier vaste commissie voor Europese Zaken
Griffie commissies Internationaal en Ruimtelijk
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag

I www.tweedekamer.nl
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid: “2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    [E-MAILPROCEDURE] Verzoek om gesprek in de Kamer namens de Oekraïense Eerste Vice-minister van Buitenlandse Zaken van Oekraïne (svp reageren voor as donderdag 14.00 uur)

    Te behandelen:

    Loading data