E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] - Voorstel tot aanmelden voor plenaire behandeling van wetsvoorstel aanvullende fiscale koopkrachtmaatregelen (36088)

De vergadering is geweest

3 juni 2022
12:00 uur
Commissie: Financiën
[UITKOMST E-MAILPROCEDURE] - Voorstel tot aanmelden voor plenaire behandeling van wetsvoorstel aanvullende fiscale koopkrachtmaatregelen (36088)
 
Aan de (plv.) leden van de vaste commissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
In reactie op deze e-mailprocedure hebben de volgende fracties laten weten het voorstel om het wetsvoorstel aanvullende fiscale koopkrachtmaatregelen (36088) aan te melden voor plenaire behandeling te steunen:
 
VVD, D66, CDA, GroenLinks, ChristenUnie, SGP, BBB en de Fractie Den Haan
 
Van de overige fracties is geen reactie ontvangen.
 
Uit de ontvangen reacties volgt dat een meerderheid van de Kamer het voorstel steunt. Het voorstel is derhalve aangenomen.
 
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën
---------------------------------------------------------

Aan de (plv.) leden van de vaste commissie voor Financiën

 
Geachte leden,
 
Gisteren heeft de staatssecretaris van Financiën de Kamer schriftelijk verzocht (zie 2022Z10808) het wetsvoorstel aanvullende fiscale koopkrachtmaatregelen 2022 (36088) zo spoedig mogelijk te behandelen. De staatssecretaris had de Nota naar aanleiding van het Verslag (NnavV) op 24 mei, dat wil zeggen op de dag voor de procedurevergadering, aan de Kamer gezonden. In beginsel zou dat wetsvoorstel worden geagendeerd voor bespreking in de volgende procedurevergadering op 8 juni 2022.
 
Uw voorzitter stelt, gezien het verzoek van de staatssecretaris en gelet op een eerdere brief van de staatssecretaris waarin het spoedeisende karakter van het wetsvoorstel was toegelicht (Kamerstuk 35925-IX-28 ), voor over de verdere behandeling van dit wetsvoorstel thans reeds te besluiten via deze e-mailprocedure en niet te wachten op besluitvorming in de procedurevergadering van 8 juni. Daarmee wordt afgeweken van de hoofdregel dat besluitvorming over wetsvoorstellen geschiedt tijdens procedurevergaderingen, waarbij (anders dan in een e-mailprocedure) interactie tussen de leden mogelijk is.
 
Namens de voorzitter leg ik daarom hierbij ter instemming het voorstel voor om, gezien de NnavV, te besluiten tot het aanmelden van wetsvoorstel 36088 voor plenaire behandeling.
 
Dit voorstel wordt mede gedaan teneinde zo snel mogelijk aan de Griffie Plenair duidelijkheid te kunnen geven over de vraag of de commissie plenaire behandeling van het wetsvoorstel nog voor het zomerreces wenselijk acht, aangezien het aantal resterende vergaderweken gering is en ook de mogelijkheden om wetsvoorstellen in wetgevingsoverleggen te behandelen tot aan de zomer beperkt zijn, gezien reeds geplande andere activiteiten.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk vrijdag 3 juni 2022, om 12.00 uur, te laten weten of u instemt met het voorstel van uw voorzitter.*
Zo spoedig mogelijk daarna zal ik u informeren over de uitkomst van de e-mailprocedure.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.

 
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën

Agendapunten

  1. 1

    Wijziging van enkele belastingwetten (Wet aanvullende fiscale koopkrachtmaatregelen 2022)

    Te behandelen:

    Loading data

    Loading data

    Loading data