E-mailprocedure : Spoed-commissiedebat inzake brief min. Dijkgraaf (Kamerstuk 31288-961) over Kennisveiligheid en de actuele berichtgeving ‘Tientallen Chinese militairen actief op Nederlandse universiteiten

De vergadering is geweest

24 mei 2022
10:00 uur
Geachte woordvoerders hoger onderwijs,
 
In de OCW-procedurevergadering van 19 mei jl. is onderstaand rondvraagpunt ingediend.
Zojuist heeft het lid Van der Woude verzocht na te gaan of de commissie kan instemmen met het voorstel om met spoed een commissiedebat met minister Dijkgraaf te plannen over de brief d.d. 19 mei jl. inzake ‘Werken aan een sectorbeeld Kennisveiligheid’.
Graag verneem ik vóór morgen 10.00 uur of u kunt instemmen met dit voorstel.
 
  1. Rondvraagpunt van het lid Van der Woude: verzoek om de brief van minister OCW d.d. 19 mei 2022 (Kamerstuk 31288-961) inzake ‘Werken aan een sectorbeeld Kennisveiligheid’ sneller in procedure te nemen en hierover een spoed-schriftelijk overleg te voeren. Dit wordt via emailprocedure aan de commissie voorgelegd (Reden: toezegging aan de Kamer inzake ‘vastleggen bindende afspraken met universiteiten’ en ‘de vormgeving van het toezicht’ wordt niet uitgevoerd door de minister).
(Zie ook mondelinge vragen over het bericht ‘Tientallen Chinese militairen actief op Nederlandse universiteiten’ (Rtlnieuws.nl, 20 mei 2022) en verzoek debat RvW)
Met vriendelijke groet,

drs. E. C.E.  (Eveline) de Kler
griffier van de commissie Onderwijs,
Cultuur en Wetenschap

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek vh lid Van der Woude: spoed-commissiedebat inzake brief min. Dijkgraaf (Kamerstuk 31288-961) over Kennisveiligheid en de actuele berichtgeving ‘Tientallen Chinese militairen actief op Nederlandse universiteiten

    Te behandelen:

    Loading data