E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Voorstel van het lid Sjoerdsma (D66) om een brief toe te voegen aan het notaoverleg inzake Buitengewone Europese Raad

De vergadering is geweest

20 mei 2022
10:00 uur
Commissie: Europese Zaken
Van: Commissie EU
Verzonden: woensdag 18 mei 2022 18:59
Aan: GC-Commissie-EU
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Voorstel van het lid Sjoerdsma (D66) om een brief toe te voegen aan het notaoverleg inzake Buitengewone Europese Raad (svp reactie uiterlijk vrijdag 20 mei te 10.00 uur)
 
Aan de leden en plaatsvervangende leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
 
Geachte leden,
 
Hierbij leg ik het voorstel van het lid Sjoerdsma (D66) aan u voor om de brief van de minister van Buitenlandse Zaken inzake het rapport van de nationaal coördinator sanctienaleving en handhaving (Zaak) toe te voegen aan de agenda van het notaoverleg Buitengewone Europese Raad d.d. 30-31 mei 2022, gepland op aanstaande maandag 23 mei 2022. Het voortouw op deze brief is vandaag door de commissie Buitenlandse Zaken met het oog op dit notaoverleg aan de commissie Europese Zaken overgedragen.
 
Graag verneem ik uiterlijk vrijdag 20 mei te 10.00 uur of u met dit voorstel kunt instemmen (door middel van een ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht).
 
Zo spoedig mogelijk daarna zal ik u informeren over de uitkomst van deze e-mailprocedure. (*)
 
Met hartelijke groeten,
 
Griffier vaste commissie voor Europese Zaken
Griffie commissies Internationaal en Ruimtelijk

Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
T (+31)70-3185757 | M (+31)6-25 28 92 64 |
E j.vhaaster@tweedekamer.nl | I www.tweedekamer.nl
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid: “2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

 
 
Begin doorgestuurd bericht:
 
Van: "Vrijhoeven, M< >
Datum: 18 mei 2022 om 17:51:02 CEST
Aan: "Buisman, H." >
Kopie: "Schmidt, O." >
Onderwerp: verzoek starten email procedure

Ha ,
 
Hierbij namens het lid Sjoerdsma het verzoek om een email procedure te starten om het rapport van de nationaal coördinator sanctienaleving en handhaving te agenderen voor het notaoverleg in de Commissie EUZA van 23 mei 2022.
 
Met vriendelijke groet,
Margot Vrijhoeven

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Voorstel van het lid Sjoerdsma (D66) om een brief toe te voegen aan het notaoverleg inzake Buitengewone Europese Raad

    Te behandelen:

    Loading data