E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] Verzoek van het lid Kwint (SP) om voor a.s. woensdag 15.00 uur een reactie van de staatssecretaris van VWS te ontvangen op de wetenschappelijke factsheet over uithuisplaatsingen

De vergadering is geweest

10 mei 2022
10:00 uur
Onderstaand treft u aan een verzoek van het lid Kwint (SP) om de staatssecretaris van VWS een reactie te vragen op de wetenschappelijk factsheet over uithuisplaatsingen en de aanbevelingen die daarin zijn opgenomen. Het verzoek is om deze reactie uiterlijk woensdag om 15.00 uur te ontvangen. Dit vanwege het plenaire debat dat a.s. donderdag gepland staat over problemen met uithuisplaatsingen van kinderen.                                                
 
Graag verneem ik uiterlijk morgenochtend om 10.00 uur of u het verzoek steunt. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst*.
 
Met vriendelijke groet,
Mees Heller
Adjunct-griffier commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)
Griffier contactgroep België
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 

 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid:
“2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Van: Uijl, D. 
Verzonden: maandag 9 mei 2022 
Aan: Commissie VWS
Onderwerp: Verzoek om spoed e-mailprocedure
 
Geachte griffie,
 
Namens het lid Kwint (SP) zou ik graag een spoed e-mailprocedure willen starten om een reactie van de staatssecretaris van VWS op de factsheet Uithuisplaatsingen en de aanbevelingen daarin die vorige week woensdag openbaar gedeeld is. Wij realiseren ons dat deze geagendeerd is voor de PV van komende donderdag met als voorstel deze te betrekken bij het commissiedebat Jeugdbeleid van volgende week. Maar aangezien we donderdag debatteren over de problemen met uithuisplaatsingen, waarbij deze factsheet onvermijdelijk ter spraken komt, willen wij graag op voorhand een reactie van de regering. Ons voorstel zou zijn om die reactie uiterlijk woensdag om 15.00u te ontvangen zodat we die gedegen kunnen betrekken bij de voorbereiding voor het debat.
 
Met vriendelijke groet,
 
Dirk Uijl
Beleidsmedewerker Zorg en Jeugdzorg
SP Tweede Kamerfractie

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Kwint om een reactie van de staatssecretaris van VWS te ontvangen op de wetenschappelijke factsheet over uithuisplaatsingen

    Te behandelen:

    Loading data