E-mailprocedure : Verzoek tot aanbieding petitie 'Stop het korten op pensioenen en ga indexeren' op 10 mei 2022

De vergadering is geweest

28 april 2022
12:00 uur
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
Hieronder treft u een verzoek aan voor een petitieaanbieding door het actiecomité ‘Stop het korten op pensioenen en ga indexeren’, voorafgaand aan het rondetafelgesprek Wetsvoorstel Wet toekomst pensioenen (36067) – solidariteit (d.d. 10 mei 2022 van 16.30 tot 19.00 uur). In afstemming met de afzender kan deze petitieaanbieding plaatsvinden op dinsdag 10 mei 2022 van 13.30 tot 13.45 uur.
 
Gezien de eerstvolgende procedurevergadering pas 17 mei aanstaande plaatsvindt, wordt dit verzoek per e-mailprocedure aan u voorgelegd.
 
Graag verneem ik uiterlijk donderdag 28 april as. om 12.00 uur of u met dit verzoek kunt instemmen. Spoedig daarna zal ik u informeren of het verzoek wordt gehonoreerd.*
 
Met vriendelijke groet,
Laura Blom
Adjunct-griffier commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20 tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Van: willem heijdacker <w.heijdacker@gmail.com>
Verzonden: dinsdag 26 april 2022 11:16
Aan: Commissie SZW <cie.szw@tweedekamer.nl>
Onderwerp: Aanbieden Petitie 10 mei 2022
 
Geachte griffie van de vaste Tweede-Kamer commissie SZW,

Het actiecomité “stop het korten op pensioenen en ga indexeren” dient hierbij het verzoek bij u in om de petitie: "Stop het korten op pensioenen en ga indexeren" aan te bieden aan de voorzitter en alle aanwezige
vaste Tweede-Kamer commissieleden en aan de minister SZW, op dinsdag 10 mei 2022.
Dit aanbieden willen wij doen vanaf 15:45 uur tot 16;10 uur op de Bezuidenhoutseweg 67, 2594 AC Den Haag (precieze plek wil ik nog afstemmen met u).
Het rondetafelgesprek hervormen pensioenstelsel in de Troelstrazaal vindt volgens de agenda plaats van 16:15 uur tot 18:15 uur.
Wij demonstreren (maximaal 200 mensen) tegen het voorstel Wet Toekomst Pensioenen (m.n. het direct stoppen met korten op pensioenen en het direct indexeren is ons motto) vanaf 15:00 uur aan de Koekamplaan en komen rond 15:30 uur aan op de nog aan te wijzen plek (door het team operationele zaken, politie den Haag) tegenover de Bezuidenhoutseweg 67 vanwaar wij onder voorbehoud de petitie willen aanbieden.
Vergunning voor de demonstratie zal tijdig worden aangevraagd bij de Burgemeester van den Haag.
Tevens vraag ik u of het mogelijk is of er tijdens de vergadering op de publieke tribune van de Troelstrazaal kan worden plaatsgenomen door ca. 90 personen? Anders verzoek ik u hoeveel plaatsen u kunt vastleggen voor ons aldaar?
Er van uitgaande u voldoende te hebben geinformeerd, zie ik uw reactie met vertrouwen tegemoet.
Met vriendelijke groeten,
Namens het actiecomité, Willem Heijdacker alias De Sjaak

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek, namens comité De Sjaak, tot aanbieding petitie 'Stop het korten op pensioenen en ga indexeren' d.d. 10 mei 2022