E-mailprocedure : [SPOED E-MAILPROCEDURE} Verzoek van het lid Paulusma (D66), mede namens de leden Tielen (VVD), Kuiken (PvdA) en Westerveld (GroenLinks) Omzetten CD EU-Gezondheidsraad in een SO

De vergadering is geweest

21 maart 2022
18:00 uur
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Op de onderstaande e-mailprocedure over het verzoek van het lid Paulusma (D66) mede namens de leden Tielen (VVD), Kuiken (PvdA) en Westerveld (GroenLinks) is gereageerd door de fracties van PVV, SP, PvdD, SGP, BBB en Den Haan.
 
-De fracties van SP, PvdD, SGP, BBB en Den Haan steunen het verzoek.
-De fractie van de PVV steunt het verzoek niet.
 
Dit betekent dat er een meerderheid is voor het verzoek.
Het commissiedebat EU Gezondheidsraad op 23 maart 2022 zal geen doorgang vinden
De inbreng voor het schriftelijk overleg EU Gezondheidsraad wordt vastgesteld op dinsdag 22 maart 2022 om 12.00 uur.
De minister van VWS zal worden verzocht de antwoorden uiterlijk woensdag 23 maart om 18.00 uur naar de Kamer te sturen.
 
Met vriendelijke groet,

Henriette Krijger

Adjunct-griffier vaste commissie voor VWS
Tweede Kamer der Staten-Generaal


==================================

Onderstaand treft u een verzoek aan van het lid Paulusma (D66), mede namens de leden Tielen (VVD), Kuiken (PvdA) en Westerveld (GroenLinks), om het commissiedebat EU Gezondheidsraad dat staat gepland op woensdag 23 maart 2022 van 14.00 tot 17.00 uur, om te zetten in een schriftelijk overleg.
 
U wordt verzocht uiterlijk hedenmiddag 21 maart 2022 om 18.00 uur aan te geven of u het verzoek steunt. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst hiervan. *
 
Indien dit verzoek door een meerderheid van uw commissie wordt gesteund, komt het commissiedebat van woensdag 23 maart te vervallen en zal de inbreng voor een schriftelijk overleg over de geagendeerde brieven worden vastgesteld op dinsdag 22 maart 2022 om 12.00 uur; tevens zal de minister van VWS worden verzocht de antwoorden uiterlijk woensdag 23 maart om 18.00 uur naar de Kamer te sturen.
 
Met vriendelijke groet,
Henriette Krijger
Adjunct-griffier vaste commissie voor VWS
Tweede Kamer der Staten-Generaal

 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid:
“2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 

Van: Paulusma, W. (Wieke) 
Onderwerp: Omzetten CD EU-Gezondheidsraad in SO
 
Beste Griffie,
 
Namens Wieke Paulusma (D66) deel ik het verzoek mede ingediend door de leden Attje Kuiken (PvdA), Lisa Westerveld (GroenLinks) en Judith Tielen (VVD) om opnieuw een e-mailprocedure te starten om het Commissie Debat EU-Gezondheidsraad van 23 maart om te zetten in een Schriftelijk Overleg.
 
Als er vragen zijn hoor ik het graag.
 
Hartelijke groet,
Neele Jongen
Beleidsmedewerker
D66
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Paulusma (D66), mede namens de leden Tielen (VVD), Kuiken (PvdA) en Westerveld (GroenLinks) Omzetten CD EU-Gezondheidsraad in een SO

    Te behandelen:

    Loading data