E-mailprocedure : Verzoek van het lid Van Beukering (D66) om het CD Pensioenonderwerpen te verplaatsen naar het tijdstip van het CD Tegemoetkoming aan Surinaamse Nederlanders met een onvolledige AOW-opbouw

De vergadering is geweest

22 maart 2022
14:00 uur
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
Hieronder treft u een verzoek aan van het lid Van Beukering (D66), mede namens de VVD en het CDA, om het commissiedebat Pensioenonderwerpen (tot nader order uitgesteld i.v.m. samenloop plenaire schema) te verplaatsen naar het tijdstip van het commissiedebat Tegemoetkoming aan Surinaamse Nederlanders met een onvolledige AOW-opbouw (thans gepland op donderdag 31 maart 2022 van 14.00 tot 17.00 uur).
 
Indien de commissie kan instemmen met het verzoek, zal het commissiedebat Tegemoetkoming aan Surinaamse Nederlanders met een onvolledige AOW-opbouw tot nader order worden uitgesteld. Het commissiedebat Pensioenonderwerpen zal dan worden ingepland op donderdag 31 maart 2022 van 14.00 tot 18.00 uur.
 
Graag verneem ik uiterlijk dinsdag 22 maart om 14.00 uur of u met dit voorstel kunt instemmen (via een reply op deze mail). Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van deze e-mailprocedure*.
 
Met vriendelijke groet,
Laura Blom
Adjunct-griffier commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20 tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Van: Beukering-Huijbregts, M. van <m.vanbeukering@tweedekamer.nl>
Verzonden: vrijdag 18 maart 2022 20:13
Aan: Commissie SZW <cie.szw@tweedekamer.nl>
CC: Palland, H. <H.Palland@tweedekamer.nl>; Smals, B.M.G. (Bart) <b.smals@tweedekamer.nl>; Berens, Dennis <d.berens@tweedekamer.nl>
Onderwerp: Commissiedebat pensioenonderwerpen
 
Goedenavond Harmanda,
 
Nu het commissiedebat pensioenonderwerpen is geannuleerd vanwege de aanwezigheid van minister Schouten bij het debat over het rapport van de Tijdelijke commissie Uitvoeringsorganisaties ‘Klem tussen balie en beleid‘  doe ik graag mede namens VVD en CDA het volgende voorstel aan de Commissie. Verplaatsen van het commissiedebat pensioenonderwerpen naar donderdag 31 maart op het tijdstip van het Commissiedebat Tegemoetkoming aan Surinaamse Nederlanders met een onvolledige AOW-opbouw. Ik heb daar twee redenen voor. De verwachting is dat het kabinet de Wet toekomst pensioenen (Wtp) op korte termijn naar de Kamer zal sturen. Het is gewenst dat de onderwerpen die al geruime tijd op de agenda staan voor bespreking door de commissie eerst besproken kunnen worden voordat de Kamer over de Wtp komt te spreken. Ten tweede is voor de zekerheid bij de minister nagevraagd wat de stand van zaken is ten aanzien van de tegemoetkoming aan Surinaamse Nederlanders. De minister heeft aangegeven meer tijd nodig te hebben. Daarmee is het verstandig om het commissiedebat uit te stellen.
 
Kun je dit voorstel in een e-mailprocedure voorleggen aan de andere leden? Bedankt voor de moeite.
 
Met vriendelijke groet,
 
Marijke van Beukering-Huijbregts
Tweede Kamerlid D66

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om het commissiedebat Pensioenonderwerpen te verplaatsen naar het tijdstip van het commissiedebat Tegemoetkoming aan Surinaamse Nederlanders met een onvolledige AOW-opbouw op 31 maart 2022

    Te behandelen:

    Loading data