E-mailprocedure : [SPOED E-MAILPROCEDURE] Verzoek van de leden Van Wijngaarden (VVD), Sahla (D66) en Kuiken (PvdA) om het commissiedebat van hedenavond over o.a. Governance, te vervangen voor een schriftelijk overleg | Uw reactie graag uiterlijk vandaag 17.00 uur

De vergadering is geweest

17 maart 2022
17:00 uur
Onderstaand treft u een verzoek aan van de leden Van Wijngaarden (VVD), Sahla (D66) en Kuiken (PvdA) om het commissiedebat Governance in de zorgsector / Inspectie IGJ / Patiënten en cliëntenrechten van hedenavond 18.00 - 23.00 uur, te vervangen voor een schriftelijk overleg.
 
U wordt verzocht uiterlijk hedenmiddag 17 maart 2022 om 17.00 uur aan te geven of u het verzoek steunt. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst hiervan.
Indien dit verzoek door een meerderheid van uw commissie wordt ondersteund, komt het commissiedebat van vanavond te vervallen en zal de inbreng van een schriftelijk overleg over de geagendeerde brieven worden vastgesteld op woensdag 23 maart 2022 te 14.00 uur.
 
Met vriendelijke groeten,
Julie-Jet Bakker
Adjunct-griffier commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid:
“2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.” Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van de leden Van Wijngaarden (VVD), Sahla (D66) en Kuiken (PvdA) om het commissiedebat van hedenavond over o.a. Governance, te vervangen voor een schriftelijk overleg

    Te behandelen:

    Loading data