E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] Voorstel van het lid van Esch (PvdD) en het lid Tjeerd de Groot (D66) om een hoorzitting te organiseren voorafgaand aan het commissiedebat Zoönosen en dierziekte

De vergadering is geweest

2 februari 2022
14:00 uur

 
 
Van: Commissie LNV
Verzonden: woensdag 2 februari 2022 14:23
Aan: Commissie-LNV
CC: Commissie-VWS
Onderwerp: [RESULTAAT E-MAILPROCEDURE] Voorstel van het lid van Esch (PvdD) en het lid Tjeerd de Groot (D66) om een hoorzitting te organiseren voorafgaand aan het commissiedebat Zoönosen en dierziekten
 
Geachte leden en plv. leden van de vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,
 
Het resultaat van onderstaande e-mailprocedure is als volgt:
De fracties van PVV, SP, PvdA, GroenLinks, Volt en BIJ1 steunen voorstel A: een hoorzitting organiseren met de genodigdenlijst conform het voorstel van Partij voor de Dieren en D66.
 
De fracties van VVD, CDA, SGP en BBB steunen voorstel B: een hoorzitting organiseren mits daarbij een nadere inventarisatie wordt uitgevoerd.
 
De overige fracties hebben niet gereageerd. Dat betekent dat er een meerderheid is voor voorstel A.* Er zal een hoorzitting worden georganiseerd over Zoönosen en de huidige situatie rond het vogelgriepvirus van 3 uur voorafgaand aan het commissiedebat Zoönosen en dierziekten, met de genodigdenlijst conform het voorstel van de Partij van de Dieren en D66.
 
Met vriendelijke groet,
Liselotte Nouse
Adjunct-griffier vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

---

Van:
Commissie LNV
Verzonden: dinsdag 1 februari 2022 15:37
Aan: Commissie-LNV
CC:  Commissie-VWS
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] Voorstel van het lid van Esch (PvdD) en het lid Tjeerd de Groot (D66) om een hoorzitting te organiseren voorafgaand aan het commissiedebat Zoönosen en dierziekten - reactie voor morgen 2 februari 14.00 uur
 
Geachte leden en plv. leden van de vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,
 
Van het lid van Esch (PvdD) en het lid Tjeerd de Groot (D66) is onderstaand voorstel binnengekomen om voorafgaand aan het commissiedebat Zoönosen en dierziekten een hoorzitting te organiseren over Zoönosen en de huidige situatie rond het vogelgriepvirus. Gelet op het korte tijdsbestek verzoek ik u uiterlijk woensdag 2 februari 2022 (morgen) om 14.00 uur middels een allen-beantwoorden op deze e-mail te laten weten of u:
 
  1. Instemt met het voorstel om een hoorzitting over Zoönosen en de huidige situatie rond het vogelgriepvirus te organiseren van 3 uur voorafgaand aan het commissiedebat Zoönosen en dierziekten, met de genodigdenlijst conform het voorstel van de Partij voor de Dieren en D66 (zie bijlage).
  2. Of dat u instemt met het voorstel mits daarbij een nadere inventarisatie uit wordt gevoerd om de suggesties van genodigden vast te stellen. Indien voor deze optie een meerderheid is, wordt de inventarisatie na afloop van deze e-mailprocedure uitgezet. Op basis van de door u in die inventarisatie aangedragen suggesties zal de staf dan een voorstel ter besluitvorming aan u voorleggen tijdens de procedurevergadering van 9 februari 2022.
 
Spoedig na afloop van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst.*
 
Met vriendelijke groet,
Liselotte Nouse
Adjunct-griffier vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit


*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20, tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25.
 

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel van het lid van Esch (PvdD) en het lid Tjeerd de Groot (D66) om een hoorzitting te organiseren voorafgaand aan het commissiedebat Zoönosen en dierziekten

    Te behandelen:

    Loading data