E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] Verplaatsen activiteiten op 19/1 ivm debat Regeringsverklaring

De vergadering is geweest

12 januari 2022
15:00 uur
 
Van: Commissie LNV
Verzonden: woensdag 12 januari 2022 15:06
Aan: GC-Commissie-LNV
Onderwerp: [RESULTAAT E-MAILPROCEDURE] Verplaatsen activiteiten op 19/1 ivm debat Regeringsverklaring
 
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor LNV,
 
In reactie op onderstaande e-mailprocedure hebben de volgende fracties instemmend gereageerd:
  • VVD, D66, CDA, SP, PvdA, GroenLinks, PvdD, ChristenUnie, Volt, SGP, BBB 
De overige fracties hebben niet gereageerd. Dat betekent dat het voorstel is aangenomen.* Hiermee zal de procedurevergadering worden uitgesteld van 19 naar 26 januari 2022 en zal de technische briefing van de Rli over het advies 'Boeren met toekomst' van 19 januari 2022 worden uitgesteld tot een nader te bepalen datum.
 
Met vriendelijke groet,
Liselotte Nouse
Adjunct-griffier vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit



-----
Van:
Commissie LNV
Verzonden: dinsdag 11 januari 2022 16:36
Aan: GC-Commissie-LNV
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] Verplaatsen activiteiten op 19/1 ivm debat Regeringsverklaring - reactie morgen (12/1) 15.00 uur
 
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor LNV,
 
Op woensdag 19 januari 2022 staan momenteel twee activiteiten van uw commissie gepland.
Wegens samenloop met het debat over de regeringsverklaring is het de vraag of u deze twee activiteiten door wil laten gaan.
 
Voor de procedurevergadering geldt daarnaast dat daar over de prioriteit van de planning van de commissiedebatten besloten zou worden. Vanwege de persconferentie over de coronacrisis van aanstaande vrijdag is het in grote mate onduidelijk wat de (on)mogelijkheden rond die planning zijn.
 
Tevens geldt ten aanzien van de procedurevergadering dat daar ook besloten moet worden over de stukken op de lijst met controversiële onderwerpen en eventueel door de regering in te trekken wetgeving, maar dat deze pas beschikbaar zullen zijn na het debat over de regeringsverklaring.
 
Gelet op het bovenstaande doe ik u namens uw commissievoorzitter de volgende twee voorstellen.
 
  1. Uitstel van de procedurevergadering van 19 naar 26 januari 2022.
  2. Uitstel van de technische briefing van de Rli over het advies 'Boeren met toekomst' van 19 januari 2022 tot een nader te bepalen datum.
 
Ik verzoek u uiterlijk woensdag 12 januari 2022 (morgen) om 15.00 uur middels een reply-all op deze e-mail te laten weten of u deze voorstellen steunt. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van deze e-mailprocedure.*
Met vriendelijke groet,
Rens Jansma
Griffier vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.